Još o parking politici

Uz profesore stali i sportaši: Preko noći »nestalo« 40 parkirališnih mjesta

Marina Kirigin

Zabrana parkiranja nije stvorila probleme samo profesorima obližnje škole, već i članovima našeg kluba koji broji 120 članova - kaže Ivor Eržišnik, trener i voditelj škole tenisa u TK-u »Opatija« 



OPATIJA » Ne stišavaju se komentari izazvani zbog sve strožeg provođenja prometnih pravila u Opatiji vezanih uz parkiranje »na divlje«, dakle izvan označenih parkirališnih mjesta. Naime, kazne na vjetrobranskim staklima automobila tijekom prošloga tjedna nisu zatekle samo profesore srednjih škola naviklih parkirati uz rub cestice koja vodi od opatijske boćarije do kafića »Tennis«, već i članove opatijskog Tenis kluba koji igraju na obližnjim terenima. Zbog toga su htjeli izaći u javnost i reći svoje mišljenje o zabrani parkiranja i zaustavljanja u uličici koja je dosad bila među posljednjim »oazama« besplatnog parkiranja u Opatiji, a u kojoj su se iznenada počele naplaćivati kazne i poštovati postavljeni prometni znak. 


  – Apeliramo da se nađe prometno rješenje koje će omogućiti nesmetan prolaz automobila. Smatramo da se to može učiniti tako da se na kritičnim točkama te cestice postave stupići, i to na onom najužem dijelu kod kafića i škole. Time će se omogućiti nesmetan prolaz automobila, a istovremeno, izgubit će se samo nekoliko parkirališnih mjesta. Ovako, prema trenutačnoj prometnoj politici, zbog dvije kritične točke gubimo 40-ak mjesta za parkiranje.


Zabrana parkiranja nije stvorila probleme samo profesorima obližnje škole, već i članovima našeg kluba koji broji 120 članova, a od toga 60-ak djece koju roditelji svakodnevno dovoze i odvoze s treninga. Upravo zbog nemogućnosti da parkiraju besplatno, neki roditelji, prije svega zbog troškova parkiranja, najavili su odlaske u druge klubove – rekao je Ivor Eržišnik, trener i voditelj škole tenisa u TK-u »Opatija«, zabrinut da bi zbog ovakve prometne politike mogao izgubiti svoje tenisače. 




  Predstavnici TK-a »Opatija« osvrnuli su se na, po njihovom mišljenju neprincipijelnu politiku naplaćivanja kazni. Tvrde kako je sada »na zub« uzeta ta opatijska uličica, a istovremeno obližnja paralelna uličica, ona Svetog Florijana, premda je vrlo uska te postoji znak o zabrani parkiranja, i dalje je puna parkiranih automobila…