Spoj mora i planina

Utrka Učka trail otvorila outdoor vikend: 543 trkača nije omela ni kiša ni klizav teren

Marina Kirigin

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

U sklopu Outdoor vikenda u Mošćeničkoj Dragi na atraktivnom petom izdanju Učka trail utrke okupilo se 560 trkača iz 23 zemlje



Učka je danas pretvorena u meku za ljubitelje trčanja. U sklopu Outdoor vikenda u Mošćeničkoj Dragi na atraktivnom petom izdanju Učka trail utrke okupilo se 560 trkača iz 23 zemlje koji su se u vrlo različitim vremenskim uvjetima uspinjali stazama Učke, a potom i spuštali u centar Mošćeničke Drage od kuda su i startali.



Sunce, kiša, promjene temperatura, klizav teren, apsolutno ništa im nije smetalo da uživaju u manifestaciji koja koja predstavlja jedinstven spoj mora i planina, mediteranske klime, raznolike šumske flore s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev.


Sudionici su imali priliku odabrati jednu od tri ponuđene staze sa startom i ciljem u Mošćeničkoj Dragi – Green dugu 42 kilometra, Blue dugu 31 kilometar te Perun dugu 16 kilometara.




Najbrži su na sve tri dionice bili trkači iz Slovenije. Rutu dugu 42 kilometara najbrže je prešao Anže Šank (ŠD Jezersko, Slovenija) 4:01,09, a među ženama najbrža je bila Jasmina Jelovšek (Grmada Team, Slovenija) 4:54,46.



Na Blue stazi najbrži je bio Jošt Lapajne (TSK Idrija, Slovenija) 2:36,22, a među ženama slavila je Mojca Koligar (ŠD Mojca in Kekec, Slovenija) 3:14,08.


Na najkraćoj dionici najbrži je bio Simon Strnad (Kroufe.com Astraea, Slovenija) 1:26,13, a Sonja Kyrola (Leo Travels, Finska) s rezultatom 1:38,48 slavila je u kategoriji žena.


U nedjelju 10. rujna održat će se rekreativna biciklistička utrka Učka 2017 za koju je već prijavljeno više od stotinu biciklista. Utrka će se održati na stazi od Drage do Učke, dužine oko 30 kilometara, uz start u 9 sati.