Ključevi za šestero stanara s gradske liste

Useljeni POS-ovi stanovi kod Vage, na redu Oprič

Marina Kirigin

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Stanove su jučer dobili Damir Sadiku, Gojko Somborac, Vera Ilić, Alenka Vukelić, Valter Juraga i Darko Kanceljak, a ključevi sedmog stana dodijelit će se naknadno



OPATIJA Ključevi POS-ovih stanova na Tošini u vlasništvu Grada Opatije jučer su predani novim korisnicima prema Listi reda prvenstva Grada Opatije za davanje stanova u najam, utvrđenoj 25. veljače 2015. godine.


Stanove su tako dobili Damir Sadiku, Gojko Somborac, Vera Ilić, Alenka Vukelić, Valter Juraga i Darko Kanceljak, a ključevi sedmog stana dodijelit će se naknadno nakon još jedne provjere kandidata s liste.


   Podsjetimo, Grad Opatija od APN-a je otkupio 38 stambenih jedinica, te 31 stan dodijelio u najam kandidatima s posljednje gradske »socijalne« liste. Kako je ostalo prazno sedam gradskih stanova, raspisan je novi poziv za davanje stanova u najam, a interes je bio vrlo velik te je formirana nova lista na kojoj se sada nalazi 97 kandidata.




   Prvih sedmero s navedene liste, u vrlo kratkom razdoblju od zaključivanja liste, stiglo je do svog novog doma na Tošini, a preostali će, prema riječima gradonačelnika Opatije Ive Dujmića koji je jučer uručio ključeve obiteljima s liste, morati pričekati novu stambenu izgradnju koja je predviđena na području Opriča. Novi najmoprimci gradskih stanova zahvalili su gradonačelniku i Gradu Opatiji te jučer preuzeli ključeve stanova.


   Među njima su se našli i Gojko i Tiana Somborac, mlada žena koja je u naručju držala dvomjesečnu Lanu.


   – Ovo smo čekali cijeli život, i dočekali. Jako smo sretni – rekao je Somborac u čijem će novom stanu živjeti tročlana obitelj.    Nove zgrade na Tošini, na lokaciji u neposrednoj blizini ex gradske javne vage, »pul pezi«, realizirala je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) po programu poticane stanogradnje (POS-u).

   Budući da su mnogi stanari novog mini kvarta na Tošini na svoj »krov nad glavom« čekali jako dugo i rješavanje stambenog pitanja za njih je bilo među glavnim problemima, prve dane proljeća 2015. godine, kada su konačno uspjeli osigurati kvalitetan smještaj, će sasvim sigurno dugo pamtiti.