Odlične najave

U trideset liburnijskih hotela Uskrs će dočekati pet tisuća gostiju

Marina Kirigin

U Mošćenicama je sve spremno za »picanje jaj« /arhiva NL

U Mošćenicama je sve spremno za »picanje jaj« /arhiva NL

Opatija će postati destinacija za cijelu obitelj i to uz sadržaje za najmlađe, ali i bogat program za odrasle



 Zabava u društvu Alise, Ludog Šeširdžije, duha iz svjetiljke te Uskrsnog zeca za mališane te pregršt koncerata i zanimljivih događanja za one nešto starije učinit će predstojećeg Uskrsa Opatiju destinacijom za čitavu obitelj. Tijekom produženog vikenda održat će se Uskrsni sajam umjetničkih radova i autohtonih proizvoda na Slatini, na kojem se od jučer pa do ponedjeljka 2. travnja predstavljaju opatijski umjetnici Eda Mihovilić, Vedran Ružić i Claudio Frank te brendovi Natura Opatija, Atelier Ecostyle, Okusi Kvarnera i Lavandine. Tri dana trajat će i tradicionalna Izložba kamelija u Umjetničkom paviljonu Juraja Šporera na kojem će posjetitelji moći razgledati najljepše primjerke cvijeta koji je postao simbolom Opatije. Uskrs će obilježiti i brojni zanimljivi glazbeni nastupi.



U Mošćenicama će se u nedjelju, na Uskrs održati tradicionalno »picanje jaj«. Turnir počinje u 12 sati, a organizatori su pozvali sve koji to žele da dođu na »fantastično i nezaboravno picanje jaj«. Ove godine će se uskrsna manifestacija održati 23. godinu za redom u organizaciji firme Kord i inž. Dušana Rubinića, koncesionara Etnografske zbirke u Mošćenicama.





Tako će danas, u petak, 30. ožujka na Slatini od 15 do 18 sati nastupiti Coffee Shop Acoustic, a u subotu 31. ožujka na istom mjestu od 13 do 16 sati zasvirat će Trio Asi. Nešto ranije istog dana priliku za rekreaciju i upoznavanje opatijskih znamenitosti svim zainteresiranima dat će organizirana šetnja i nordijsko hodanje uz stručne trenere, sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. Sam Uskrs proći će u znaku glazbe, a »uvodnu notu« dat će Puhački orkestar Lovran promenadnim koncertom na Slatini u 12 sati, nakon kojeg će nastupiti grupa Pešekani na terasi hotela Milenij, s početkom u 12.30 sati. Na ova dva nastupa nadovezat će se Trio Asi čiji koncert na Slatini počinje u 13 sati, a priliku za zabavu imat će i najmlađi, uz program »Uskrsni zec i Alice« koji počinje na terasi hotela Milenij točno u podne. Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, započet će uz tradicionalnu izložbu oldtimera – od 10 do 13 sati povijesna vozila moći će se razgledati na Slatini, a glazbenu kulisu ovom događanju dat će nastup Dine Antonića. Posebno atraktivan bit će program »Uskrs za najmlađe«, koji će početi u 10 sati na Slatini i trajati do podna. Tijekom tog vremena djeca će se zabaviti uz animatore koji će utjeloviti različite likove iz bajki i priča.


Uz druženje, mališani će se moći okušati u nizu prigodnih igri i radionica i skakati kao zečići, izrađivati zečje uši, utrkivati se s vodenim balonima ili prepustiti vještim majstorima oslikavanja lica. Uskršnja događanja će glazbenim nastupom na Slatini, od 13 do 16 sati, zaključiti Coffee Shop Acoustic.


– Animacija za najmlađe, rekreativne aktivnosti, koncerti, sajam umjetničkih djela i autohtonih proizvoda, koncerti, izložbe kamelija i oldtimera te brojni drugi programi očekuju Opatijce i njihove goste. Tijekom Uskršnjih blagdana Opatiju će posjetiti više od 5.000 gostiju koji će u 30 opatijskih hotela ostvariti oko 16.000 noćenja – istakli su predstavnici TZ Grada Opatije.