Stranačko jedinstvo

U opatijskom SDP-u nema razdora – svi su za Kirigina

Slavica Bakić

Zadržavanje vlasti u Opatiji nije upitno - Fernando Kirigin /arhiva NL

Zadržavanje vlasti u Opatiji nije upitno - Fernando Kirigin /arhiva NL

Podržali su ga Forum žena i Forum mladih, a na sjednici je bio i Zlatko Komadina koji je pozvao članstvo da pomognu Kiriginu izboriti gradonačelnički mandat



Fernando Krigin dobio je podršku opatijskih SDP-ovaca na sjednici gradske organizacije. Podržali su ga Forum žena i Forum mladih, a na sjednici je bio i potpredsjednik SDP-a i predsjednik županijske organizacije Zlatko Komadina koji je pozvao članstvo da stane iza gradskog odbora te da pomognu Kiriginu izboriti gradonačelnički mandat.


– Zadovoljan sam i drago mi je da smo potvrdili da u stranci nema razdora i da smo jedinstveni. Odaziv članstva na sjednicu je bio velik, kao i interes za ono o čemu se razgovaralo. Bila je to prilika da članovi stranke kažu slažu li se ili ne s politikom vodstva i da kažu ako nešto ne valja. No, podrška koju sam dobio bila je gotovo jedinstvena, a na sjednici je bilo oko 70 posto članova opatijskog SDP-a – prokomentirao je Fernando Kirigin, gradonačelnički kandidat.



Kirigin je potvrdio i da će predizbornu kampanju opatijskog SDP-a, a time i njegovu osobnu, kao PR voditi nekadašnja glavna urednica Kanala Ri Sanja Tumara, koja je u utorak navečer i predstavljena članovima.




– U pripremi kampanje surađujemo sa svim stranačkim strukturama i prije nego smo odabrali gospođu Tumara, razgovarali smo s više stručnjaka. No, birali smo osobu koja poznaje lokalnu priču, pojasnio je Kirigin ovaj izbor.



Bez potresa


Nakon što je aktualni gradonačelnik Ivo Dujmić izašao iz stranke te najavio samostalni izlazak na izbore za čelnog čovjeka Opatije, ogorčen jer je stranka istaknula Fernanda Kirigina kao gradonačelničkog kandidata, pojavile su se, naime, spekulacije da bi to moglo »potresti« opatijski SDP te da bi se Dujmićevim primjerom mogli povesti još neki članovi stranke. No, tvrdi Kirigin, ozbiljnijih potresa, barem za sada, neće biti, a s jučerašnjim danom stranka je krenula u ozbiljnu kampanju koja je, priznaje, počela onako kako nitko u SDP-u nije očekivao. Kirigin je naglasio da mu je vrlo važna i podrška koju je vodstvu opatijskog SDP-a, a i njemu osobno, dao i Zlatko Komadina, kao član opatijskog ogranka stranke, ali i stranački potpredsjednik i čelni čovjek primorsko-goranskog SDP-a. Nakon Dujmićevog izlaska iz stranke Komadina je, naime, izrazio žaljenje zbog Dujmićeve odluke te kazao da jedini i glavni cilj mora biti zadržati vlast u Opatiji. »Onaj tko je donio političku odluku, za nju će i odgovarati nakon izbora«, kazao je tada Komadina, procjenjujući da mu ono što se dogodilo u Opatiji izgleda kao da lokalni SDP »od gotovine radi veresiju«.


Partneri


Kirigin je uvjeren da zadržavanje vlasti u Opatiji nije upitno, tim više što, kako tvrdi, socijaldemokratima u Opatiji raste koalicijski potencijal. Prema njegovim riječima stranke dolaze i traže razgovore i suradnju na predstojećim izborima. U SDP-u priželjkuju koaliciju poput one iz 2009. godine kada su uz njih bili HNS, HSU, ali i i IDS za kojega se nadaju da će ponovno biti spreman na razgovore o suradnji. O IDS-u kao partneru govori i PGS, čije je čelništvo na konferenciji za novinare potvrdilo da su najbliže upravo toj stranci. Spremni su tvrde, bude li IDS podržao socijaldemokrate i Kirigina, to učiniti i oni.