Ključevi grada

U nedjelju u Opatiji Dječji karnevalski korzo: Male maškare preuzimaju vlast

Aleksandra Kućel Ilić



OPATIJA Ključeve Opatije će od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta preuzeti dječja gradonačelnica Lea Leonarda Pašić, te će u nedjelju, 12. veljače u 13 sati započeti vladavina malih maškara.


Najveselija, najšarenija i najrazigranija povorka proći će središtem grada, a u njoj će se pod maskama kauboja, bubamara, šegrta Hlapića, Pipi Duge Čarape i drugih naći prava rijeka djevojčica i dječaka iz čitave Hrvatske i Slovenije – javili su organizatori iz Turističke zajednice Grada Opatije. Kako stoji u najavi, na 21. izdanju Dječjeg karnevalskog korza sudjelovat će ukupno 2.100 mališana iz 30 grupa, a među kreativnim maskama u čijoj su izradi i sami sudjelovali naći će se niz atraktivnih likova poput članova obitelji Kremenko, Egipćana, morskih pahuljica, rasplesanih papiga, ali i nekih ideja inspiriranih lokalnim fenomenima, kao što su primjerice Mačak z Voloskega ili Čudesna šuma Učka.


– Tisuće gledatelja okupit će se na poznatoj ruti – od starta kraj opatijske tržnice do cilja na plaži Slatina, gdje će sudionike u ritmu svojih glazbenih hitova dočekati popularna grupa Colonia. Zabavno će biti duž čitave trase povorke, na kojoj će djecu pratiti i zabavljati maskote popularnih likova iz dječjih crtića, jer predviđeno je čak šest pozornica sa zanimljivim programom – na tržnici male će maškare ispraćati Mario Lipovšek Battifiaca, nakon toga predstavit će se kod hotela Agava te ispred hotela Bristol gdje će uz pomoć voditelja Ivana Doriana Molnara maškarane grupe održati i svoj nastup.




Na pozornici na sredini rute, preko puta trgovine Tisak Media djecu i posjetitelje zabavljat će grupa Zastoj, ispred hotela Imperial Dražen Turina Šajeta asistirat će malim maškarama u još jednom predstavljanju publici, da bi ih na cilju uz grupu Colonia dočekao i voditelj Josip Krmpotić. Uz zabavu, finalna će postaja Dječjeg karnevalskog korza biti i prigoda za okrjepu za sve sudionike, uz krafne koje su donirali borjni sponzori. Uz tisuće posjetitelja koji će pratiti ovu veselu povorku bit će tu i maskota, klaunova i drugih animatora, a sve kako bi ovaj dječji dan ostao u dugom sjećanju svima koji posjete Opatiju – navode organizatori.