Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
DVD Učka

U bivši "Wald" uselili vatrogasci

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 10:31 2019-07-16T10:31:43+02:00

U novom okupljalištu za »vatrene dečke«, već su složene i police za smještaj opreme, kako bi u mini vatrogasnom domu  baš sve bilo »kako rabi«

VELA UČKA - Dobrovoljno vatrogasno društvo Učka broji tridesetak članova, a kako bi im se uvjeti za rad poboljšali, nedavno su od Grada Opatije na dugotrajno korištenje dobili prostor u Veloj Učki u kojemu je ranije bio smješten ugostiteljski objekt »Wald«. Nova namjena objekta od šezdesetak »kvadrata« međutim neće biti ugostiteljska, već će se u njemu sastajati »vatreni dečki« s učkarskih obronaka, hrabri ljudi spremni nesebično pomagati u svojoj misiji očuvanja prirode i spašvanja ljudskih života.

Četiri prostorije

– Prostor nam je dan na korištenje prije gotovo dvije godine i od tada se stalno provode akcije njegovog uređenja i prilagođavanja našim potrebama - rekao je Goran Hibler, zapovjednik DVD-a Učka, po čijim riječima je uoči vikenda provedena važna i korisna akcija košnje trave. Učkarski vatrogasci su učkarsku kućicu dobili na korištenje, kako bi imali adekvatan prostor za pohranu svojih stvari, ali i mjesto za sastanke. Tijekom dosadašnjih radova, uz podršku Grada Opatije, Područne vatrogasne zajednice Liburnije i vlastitih sredstava, te uz puno uloženog vlastitog rada, obnovili su stolariju, ali i dovršili vodoinstalaterske i keramičarske poslove. Sada su tu ukupno četiri prostorije, za skladištenje opreme, za sastanke te mini-kuhinja za okrepu. Kako je najavio učkarski zapovjednik, idući korak će biti obnova krovišta te potom betoniranje i uređenje okućnice, odnosno uređenje terase. Također, u planu je i izolacija zgrade te saniranje fasade.

Izgradnja garaža

Za taj su, vrlo nužan projekt, predali dokumentaciju fondovima EU od kojih očekuju pomoć. Ako sve bude prema planu, 2021. godine bi se ti radovi mogli zaokružiti, a napravile bi se i dvije garaže za vatrogasna vozila.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Učka osim odraslih članova ima i dosta djece, pa nema straha za podmladak i one koji će nastaviti ovu korisnu djelatnost - dodao je zapovjednik Hibler.

Osim akcije košnje trave, u novom okupljalištu za »vatrene dečke« već su složene i police za smještaj opreme, te obojena stolarija, kako bi u »mini vatrogasnom domu« baš sve bilo »kako rabi«. Akcije uređenja se nastavljaju i dalje...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu