Bogat program

U Opatiji i Lovranu počinje tradicionalni Dječji tjedan

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Danas će se održati Dječji javni skup u Lovranu u 10 sati na Trgu sv. Jurja, a u 12 sati u Opatiji kod Sportske dvorane »Marino Cvetković«, a u 18 sati u galeriji Laurus u Lovranu izložba igračaka djece svijeta »Razigranih 65«



OPATIJA Dječji tjedan u Opatiji i Lovranu, ali i u drugim krajevima Hrvatske, obilježit će se od 2. do 8. listopada. Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj akciji i aktivnost posvećenoj djeci. Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u društvu Naša djeca Opatija na kojoj su sudjelovali vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Opatije Lucija Brajković i Matteo Zausnig i predstavnica DND-a Opatija Antonia Škorić.


Danas na Međunarodni dan djeteta održat će se Dječji javni skup u Lovranu u 10 sati na Trgu sv. Jurja, a u 12 sati u Opatiji kod Sportske dvorane »Marino Cvetković«. U 18 sati u galeriji Laurus u Lovranu otvorit će se izložba igračaka djece svijeta nazvana Razigranih 65 kojom se obilježava 65 godina djelovanja DND-a Opatija. Sutra u Lovranu postavit i oslikat će se frendovske klupe. U srijedu u 10 sati u KTC-u Gervais za učenike nižih razreda i polaznike dječjeg vrtića održat će se kazališna predstava »Wanda LaVanda«. U isto vrijeme, ali u riječkoj gradskoj vijećnici, Dječje gradsko vijeće Opatije i predstavnici Dječjeg foruma pozvani su prezentirati svoj rad na obilježavanju deset godina Ureda pravobranitelja za djecu. U 17,30 sati u opatijskoj osnovnoj školi u okviru projekta Za sretnije djetinjstvo održat će se predavanje za roditelje na temu »Gdje rastu dobri roditelji«.


U galeriji Laurus u Lovranu u 18 sati bit će prezentacija jedinstvene Lovranske mape dječjih sadržaja. U četvrtak, 5. listopada korisnici Dječjeg doma »Ivana Brlić Mažuranić« sudjelovat će na radionici »Igramo se glinom«. Istoga dana održat će se sjednica XI. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije. U 18 sati u kavani Continental održat će se prezentacija knjige »ABC dječje participacije«. U petak, 6. listopada u 10 sati frendovska klupa postavit će se ispred Društva Naša djeca Opatija.