Dobro stanje

U Matuljima dosad tek jedan zaraženi Covidom-19

Marina Kirigin



MATULJI – Epidemiološko stanje na području Matulja je dobro, a na Covid-19 pozitivna je jedna osoba. Radi se o osobi koja je nakon rada u inozemstvu odmah po ulasku u zemlju kao i sve odgovorne osobe primijenila mjere stroge samoizolacije i to na području Istarske županije. Trenutno se nalazi u KBC Rijeka.


Svi kontakti sa oboljelom osobom su u obradi i pod nadzorom. Stoga pozivam sve vas da budete mirni i da ne podliježete glasinama koje nemaju veze sa službenim i stručnim informacijama, objavila je Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji koja je podatke iznijela u dogovora sa općinskim Stožerom, a prema uputama dežurnog epidemiologa za Liburniju dr. Marija Sušnja.


Zamolila je da se poštuju sve protuepidemijske mjere Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske kao što je zabrana okupljanja, često pranje i dezinfekcija ruku te nošenje maski i rukavica prilikom odlaska u kupovinu, uz napomenu – Budite doma! U slučaju dodatnih pojašnjenja u vezi epidemije koronavirusa možete nazvati jedinstveni broj 113, stoji u objavi.