Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
8. prosinca 2019.
Stručni skup u Opatiji

foto/video U Kvarneru 'vatreni dečki': Vatrogastvo treba udaljiti od politike

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader (treći s desna) otvorio je skup / Snimio Marin ANIČIĆ
Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader (treći s desna) otvorio je skup / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. travanj 2019. u 17:53 2019-04-11T17:53:00+02:00

Uime domaćina okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić. Istaknuo je kako će novo razdoblje vatrogastva u Opatiji označiti gradnja novog vatrogasnog centra za koji je dovršena projektna dokumentacija, a za koji se nada da će biti realiziran u razdoblju od dvije-tri godine

OPATIJA Petnaesti Stručni skup vatrogasaca, u organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije i suorganizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner okupio je više od tri stotine vatrogasaca iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a njima su se pridružili i gosti iz Južne Koreje, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika i voditelj službe za istraživanje požara, glavni autoritet za istraživanje uzroka požara u Južnoj Koreji.

Dvodnevni skup, na kojem se govori o sigurnosti vatrogasaca, novom hrvatskom ustroju i novom prijedlogu zakona o vatrogastvu, ali i razmjenjuju iskustva, otvorio je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Govorio je o aktualnoj situaciji, reorganizaciji vatrogastva, ali i o nacrtu prijedloga zakona o vatrogastvu koji je predan u resorno ministarstvo, a koji bi se uskoro trebao naći na javnoj raspravi. Naveo je kako su reforme u vatrogastvu njihova najveća pobjeda jer će vatrogastvo biti udaljeno od politike odnosno vodit će ga struka.

o114am3
Stručni skup vatrogasaca u Opatiji / Snimio Marin ANIČIĆ

Uime domaćina okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić. Istaknuo je kako će novo razdoblje vatrogastva u Opatiji označiti gradnja novog vatrogasnog centra za koji je dovršena projektna dokumentacija, a za koji se nada da će biti realiziran u razdoblju od dvije-tri godine.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U PETAK!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.