Objavili rezultate

Turistički promet u Opatiji i dalje raste, nižu rekorde

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



OPATIJA U Opatiji je u listopadu boravilo 14 posto više turista, koji su ostvarili 7 posto više noćenja nego u istom mjesecu lani, a u prvih 10 mjeseci u tom je gradu boravilo 5 posto više turista, s 2 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice Grada Opatije naglašavajući da Opatija i dalje ima rekordne turističke pokazatelje.


U listopadu je na području Opatije boravilo je 46 tisuća gostiju, koji su ostvarili 107 tisuća noćenja. Strani gosti ostvarili su 94 tisuće noćenja, što je 12 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.


Najviše je bilo domaćih turista, zatim iz Njemačke i Austrije.




Najviše noćenja u listopadu, 91 posto, ostvareno je u hotelskom smještaju, a slijedi privatni smještaj s 8,2 posto noćenja.


U prvih deset mjeseci na području Opatije je boravilo 385 tisuća turista, s 1,2 milijuna noćenja.


U tom razdoblju je oko 70 posto od ukupnog turističkog prometa ostvareno u hotelskom smještaju, do je 28 posto prometa bilo u privatnom smještaju.


Najbrojniji su bili gosti iz Austrije i Njemačke, a najveće povećanje prometa ostvarili su turisti iz Kine, 65 posto više dolazaka i 91 posto više noćenja.


“Opatija je u listopadu zabilježila povećanje turističkih dolazaka i noćenja te odličnu popunjenost u hotelskom smještaju. Jesenski mjeseci u znaku su kongresnog turizma, a uz pregršt planiranih događanja i manifestacija u nadolazećem periodu, od kojih svakako treba izdvojiti Najljepši Advent uz more te Festival čokolade, vjerujemo da će turistički i financijski pokazatelji i dalje rasti“, najavili su iz Turističke zajednice grada Opatije.