Nakon Uskrsa praznik kazališta

Treći Festival neovisnih kazališta počinje u utorak

Davor Žic

Zanimljivo je da će ''domaće snage'' na ovogodišnjem izdanju FEN-a dati veliki glumački obol. Među 114 glumaca koji stižu na FEN, ''najzaposleniji'' će biti Opatijac Dražen Šivak koji igra u čak tri predstave, a iz godine u godinu sve je više zapažen i rad Teatra Oz, malog kazališta iz Mošćeničke Drage, koje će se na ovogodišnjem festivalom predstaviti zanimljivom predstavom "Pra priče".



OPATIJA Dan nakon završetka Uskrsnih praznika, u Opatiji počinje  – praznik kazališta, najavljuju organizatori iz Festivala Opatija 3. izdanje Festivala neovisnog kazališta, čije će otvorenje u hotelu Imperial u utorak, 22. travnja u 20 sati, označiti početak tjedna bogatog programima posvećenima nezavisnoj kulturi. Na pet lokacija u Opatiji odigrat će se 12 predstava za odrasle, 8 predstava za djecu, te niz drugih događanja.


– Do kraja tjedna, odnosno do nedjelje 27. travnja, održat će se čak 27 događanja – uz predstave, tu su i radionice za djecu i odrasle, predstavljanja knjiga te okrugli stol na temu ”PR u kulturi”. U ova recesijska vremena, bogatstva duha tako u Opatiji ipak neće nedostajati, a prema dosadašnjem trendu – neće nedostajati niti publike, kazala je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš, objasnivši da je u pretprodaji već prodano više od pet stotina ulaznica za predstave, što je – prema njenim riječima – neočekivano izvrstan rezultat. Jedna od predstava već je u pretprodaji rasprodana – doduše, radi se o predstavi ”Priča u zvuku” koja zbog činjenice da je namijenjena bebama, odnosno djeci od godine i pol dana starosti, ima ograničen kapacitet publike.


Inače, u toj predstavi igra i Opatijka Mateja Majerle, a zanimljivo je da će ”domaće snage” na ovogodišnjem izdanju FEN-a dati veliki glumački obol. Među 114 glumaca koji stižu na FEN, ”najzaposleniji” će biti Opatijac Dražen Šivak koji igra u čak tri predstave, a iz godine u godinu sve je više zapažen i rad Teatra Oz, malog kazališta iz Mošćeničke Drage, koje će se na ovogodišnjem festivalom predstaviti zanimljivom predstavom “Pra priče”.