Mladi u akciji

Taksi preskup kad “trizduje” nema: Liburnijski gimnazijalci žele noćnu autobusnu liniju 32

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Sedmero učenika 3.a razreda Gimnazije Eugena Kumičića Opatija, prijavila se na natječaj »Samoorganiziranje mladih« koji je raspisao Savjet mladih Grada Opatije. Na natječaju su osvojili iznos od 2.500 kuna



Autobusna linija 32 koja tijekom cijele noći povezuje Rijeku i Opatiju – želja je mladih ljudi s područja Liburnije, a hoće li se zanimljiva inicijativa provesti u stvarnost, znat će se nakon što nadležni razmotre koliki bi trošak bilo uvođenje noćne linije.


Naime, učenici, ali i mnogi koji se sjećaju bogatog noćnog života što ga je Opatija ne tako davno imala, smatraju da bi uvođenje »noćne trizduje« u svakom slučaju imalo pozitivan efekt na »buđenje« kraljice turizma. Odnosno, vožnju taksijem koja se pruža mladima kao jedina mogućnost za prijevoz u noćnim satima, kada više nema linija javnog gradskog prijevoza na relaciji Opatija-Rijeka i u obrnutom smjeru, smatraju preskupom.


– U studenome prošle godine se grupa, nas sedmero učenika 3.a razreda Gimnazije Eugena Kumičića Opatija, prijavila na natječaj »Samoorganiziranje mladih« koji je raspisao Savjet mladih Grada Opatije. Na natječaju smo osvojili iznos od 2.500 kuna za provođenje naše inicijative. Slijedom toga započeli smo s promocijom te izradili facebook stranicu koja je u vrlo kratkom vremenu dobila znatan broj pratitelja i pobudila velik interes javnosti kao i dijela lokalnih medija. Daljnje aktivnosti naše inicijative bile bi izrada promotivnih materijala, sastavljanje, te potpisivanje peticije kojom bi se jedinicama lokalne samouprave prenijela želja i stav javnosti – javili su učenici 3.a razreda Gimnazije Eugena Kumičića iz Opatije.