Enrico Marotti

Svjetski prvak s djevojkom otvara windsurfing centar u Voloskom: ‘Dijelimo strast prema jedrenju’

Marina Kirigin

Enrico Marotti i Nika Cuculić

Enrico Marotti i Nika Cuculić

Moja djevojka Nika i ja želimo svima omogućiti da se okušaju u ovom izazovnom sportu – rekao je svjetski i europski prvak



VOLOSKO – Svjetski i europski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti otvorio je u Voloskom svoj prvi Marotti Windsurfing Centar. Vološćanski surfer, član Društva sportova na moru Volosko, zajedno sa svojom djevojkom Nikom Cuculić, pokrenuo je školu jedrenja na dasci kako bi sport koji oboje obožavaju približili svim zainteresiranima.


– Moju djevojku Niku sreo sam još dok sam jedrio u optimistu na jednoj prelučkoj tramontani. Oboje dijelimo strast prema jedrenju i windurfingu i odlučili smo pokrenuti ovu školu kako bismo svima onima koji to žele omogućili da se okušaju u ovom izazovnom, uzbudljivom i zanimljivom sportu. Uz tečajeve jedrenja na dasci, nudimo i tečajeve supanja, a školu vodi moja djevojka, dok sam ja uglavnom logistika zbog stalnih putovanja i odlaska na regate.


Škola surfanja


Školu smo otvorili proteklog svibnja i zadovoljni smo interesom, a nadamo se da će s dolaskom toplijih dana biti još više zainteresiranih – rekao je Enrico Marotti kojeg smo zatekli na putu za svjetsku smotru u njemačkom Syltu pa je njegova djevojka Nika objasnila kako škola funkcionira.




Marotti Windsurfing Centar osim tečajeva jedrenja na dasci, nudi i školu supanja (Stand Up Paddlinga). Tečajevi windsurfinga traju tri, pet ili osam sati, a za najkraći od tri sata treba izdvojiti 500 kuna, dok za tečaj od osam sati valja izdvojiti 1.000 kuna.



Cijena uključuje kompletnu opremu za jedrenje, odijelo za jedrenje, edukaciju, pratnju na moru… Kako trenutačno škola nema svog prostora, kompletna oprema za jedrenje donosi se kombijem u Volosko, u kojem je baza škole, opremaju se polaznici tečajeva i izlazi se na more gdje ih treneri prate gumenjakom i uče jedriličarskim vještinama.


Poziv za plivače


– Naši su tečajevi windsurfinga vezani uz vrijeme. Stalno sam u kontaktu s polaznicima tečajeva kako bismo dogovorili vrijeme izlaska na more. Uglavnom jedrimo na jutarnjoj tramontani, okupljamo se oko 6 ujutro i izlazimo na more – objašnjava Nika, dodajući da školu jedrenja na dasci mogu pohađati vrlo mala djeca.


– Imamo opremu za jako malu djecu. Praktički svi mališani koji plivaju su dobrodošli. Naravno važna je donekle i njihova visina i težina, ali recimo da primamo djecu već u dobi od 6 do 7 godina pa do onih odraslih – rekla je Nika Cuculić.