Najviše uspjeha

Svečano proglašenje: Naj sportaši Opatije Sanja Lotspaich i Enrico Marotti

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA Ribolovka Sanja Lotspaich iz ŠRK »Ičići« i surfer Enrico Marotti iz DSNM »Volosko« najuspješniji su opatijski sportaši u 2017. godini. Na svečanom proglašenju u opatijskoj sportskoj dvorani uručena su im priznanja u nazočnosti brojnih uzvanika, sportaša, sportskih djelatnika i predstavnika javnog i političkog života grada i županije. Priznanja su dodijeljena i najuspješnim ekipama, mladim i perspektivnim sportašima, kao i najuspješnijim trenerima i sportskim djelatnicima.


Ovogodišnje laureate, na temelju pristiglih nominacija, a sukladno Pravilniku o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika u Gradu Opatiji, izabrao je Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina, Kristina Tubić, Mario Šikić, Franjo Dobrila, Dragutin Galina, Aleksandar Monar i Fernando Kirigin. Najuspješnijom momčadi u 2017. godini proglašena je ona Automobilističkoga kluba »Opatija motorsport« u sastavu Mateo Butorac, Luka Raštegorac, Tomas Hrvatin, Marko Stiperski, Marsel Katić, Viliam Prodan, Denis Rubinić, Igor Puž i Tihomir Pašić, dok je najuspješnija ženska ekipa Streljački klub »DVD Opatija« u sastavu Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac, Lucija Novak, Natali Voskion i Suzana Lunder. Najuspješniji trener je Luka Bučević iz Športsko ribolovnog kluba »Ičići«, dok je Diego Lipovšek iz Stolnoteniskog kluba »Opatija 08« najuspješniji sportski djelatnik. Priznanje je dodijeljeno i Vjekoslavu Gregoroviću iz Stolnoteniskog kluba »Opatija 08« kao najuspješnijem sportašu s invaliditetom.


Predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin čestitao je sportašima na postignutim rezultatima i osvrnuo se na gradsku sportsku infrastrukturu. Izrazio je zadovoljstvo što je na red za obnovu stiglo opatijsko nogometno igralište i što će od ideja i planova konačno doći do pravih projekata. Realizacijom, odnosno obnovom igrališta, kaže, omogućit će se da opatijski nogometaši, nakon izuzetnih sportskih rezultata zbog kojih postoji mogućnost da izbore drugoligaški razred, nastave igrati u svom gradu. Naveo je i kako je već sada vrijeme da se u prostorno-planskoj dokumentaciji potraži mjesto za buduću izgradnju bazena. Čestitke sportašima upućene su i od predstavnika PGŽ-a, Zajednice sportova PGŽ-a i Grada Opatije.