Za velike i male

Sutra Opatijski dječji dan uz bogati program

Marina Kirigin

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

U 10 sati ispred dvorane »Marino Cvetković« dodjela nagrada



 Jedanaesto izdanje Opatijskog dječjeg dana, manifestacije namijenjene djeci i njihovim roditeljima i nonićima, održat će se u petak 29. travnja. Bogat program započet će pred opatijskom sportskom dvoranom »Marino Cvetković« u 10 sati, kada je zakazano svečano otvaranje i dodjela nagrada za Naj dječje djelo.


U ovogodišnju manifestaciju koja će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija uključeni su brojni sudionici: Društvo Naša djeca Opatija, Dječji vrtić Opatija, OŠ »Rikard Katalinić Jeretov«, Gradska knjižnica i čitaonica »Viktor Car Emin«, Hrvatski muzej turizma, Festival Opatija, Javna vatrogasna postrojba Grada Opatije, Policijska postaja Opatija, Udruga Žmergo, mažoretkinje Grada Opatije, Glazbena škola Mirković, vrtić »Girotondo«, Podravka – Lino igraonica, Estetski centar Eden, DJ-i, opatijski gospodarstvenici…  


Za opatijsku djecu pripremljen je čitav niz radionica i igara. U Opatiji će se tragati za blagom, Udruga Žmergo održat će ekološku radionicu, moći će se naučiti kako tretirati lice u pubertetu, ali i osnovama DJ-inga. Vrtićari će pak bogat program imati u dvorištu svog objekta.




Od 15 do 17.30 sati imat će priliku oslikavati, saditi, igrati se, vježbati sa svojim roditeljima u sklopu malih radionica koje će završiti predstavom Joze Boze »Čarobna zemlja«, istaknuto je na press konferenciji na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, Zlata Torbarina iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti, Sanja Škorić iz DND-a Opatija, Fredi Glavan i Tanja Sudiskas  iz opatijske osnovne škole i Sabrina Jelić iz DV-a Opatija.