Prvostupanjska presuda

Sud naložio Autotroleju da vrati stari vozni red za liniju 32

Aleksandra Kućel Ilić



OPATIJA Trgovački sud u Rijeci presudio je u korist Grada Opatije u sporu koji je protiv javnog prijevoznika Autotroleja tužbom pokrenuo Grad Opatija. Ovom prvostupanjskom presudom Sud je naložio Autotroleju da vrati vozni red na liniji 32 koji je bio na snazi od 1. rujna 2014. godine.


Također, Sud je u presudi naložio Autotroleju da vrati vozni red na linijama 34 i 37 od 1. prosinca 2014. – objavljeno je na internetskim stranicama Grada Opatije, gdje se objašnjava i kako je riječ o situaciji iz 2015. godine kada je Autotrolej svojom jednostranom odlukom promijenio važeći vozni red na linijama 32, 34 i 37 ukinuvši određeni broj polazaka inače dogovoren ugovorom između Grada Opatije i Autotroleja. Ta je jednostrana odluka iznenadnim stupanjem na snagu pogodila brojne građane i korisnike ovih linija javnog autobusnog prijevoza.


– Zbog toga, Grad Opatija na kraju je bio primoran situaciju rješavati sudskim putem, pa je u svibnju 2015. podnio tužbu protiv Autotroleja, tražeći da ta tvrtka vrati broj polazaka, a riječki Trgovački sud je 11. prosinca ove godine donio i prvostupanjsku presudu u korist Grada Opatije – stoji u objavi.