Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 6
Sutra: 5° 5° 6
22. siječnja 2019.
Karići "za lepo videt"

Subotnja večer uz Ljetnu balinjeradu u Opatiji

Snimio Marko GRACIN / NL arhiva
Snimio Marko GRACIN / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 21. srpanj 2016. u 14:06 2016-07-21T14:06:06+02:00

Za potrebe održavanja Ljetne Balinjerade, dio Ulice Maršala Tita bit će zatvoren za sav promet te će se tako od 18:00 pa do 01:00 sat zatvoriti dionica od skretanja za opatijsku luku pa do Slatine (ex hotel Zagreb)

Nakon 33 godine zimske Balinjerade, Opatija će 23. srpnja doživjeti prvo ljetno izdanje jedne od svojih najpoznatijih manifestacija. Ljetna balinjerada Opatija održat će se u subotu, s početkom u 20:30 sati, na već poznatom dijelu glavne opatijske prometnice, a Duško Jeličić Dule i njegov tim obećavaju vrhunsku zabavu sudionicima i publici.
Ljetna balinjerada je prije svega atraktivna manifestacija namijenjena turistima i domaćoj publici, a održat će se u večernjim satima na posebno osvijetljenoj trasi.

Ljetna balinjerada isključivo je revijalnog karaktera te se sudionici ne bore za titule najbržih već se svi natječu "za lepo videt" - nagrade koje će posebna komisija dodijeliti najsimpatičnijima, najoriginalnijima, najotkvačenijima, nagradit će se najmlađe, najstarije, a bit će još i kategorija iznenađenja, najavljuju organizatori Vjeko Alilović i Duško Jeličić Dule.
Bogate nagrade očekuju neke od natjecatelja, a među njima valja spomenuti krstarenje za dvije osobe po Jadranu koje dodjeljuje Katarina Line…. Tu su i vrijedni poklon bonovi za kupnju namještaja koje dodjeljuje Koryna namještaj te brojne druge nagrade.
U u 20:30 sati počinje "proba". Na raspolaganju će biti četiri "Taxi balinjere" s vozačima za sve zainteresirane posjetitelje.

U 21:30 uslijedit će svečano otvaranje prve Ljetne balinjerade, a potom će krenuti defile u kojem će sudjelovati Opatijske mažoretkinje, Limena glazba Marinići, oldtimeri iz Liburnia Classic Cluba, karnevalske grupe Lumber klub, Vavek parićani, 60+, Opatijke 90-60-90, Halubajke Viškovo, Zmešani Volosko i brojne druge, a bit će tu i interesantnih gostiju iznenađenja.

Privremena regulacija prometa

Za potrebe održavanja Ljetne Balinjerade, dio Ulice Maršala Tita bit će zatvoren za sav promet te će se tako od 18:00 pa do 01:00 sat zatvoriti dionica od skretanja za opatijsku luku pa do Slatine (ex hotel Zagreb). Promet će za osobna vozila biti dozvoljen do opatijske luke, dok će se autobusi i veća vozila preusmjeravati na raskrižju kod hotela Ambasador prema Novoj cesti. Za vrijeme privremene regulacije prometa zabranjeno je parkiranje vozila na dijelu Ulice M. Tita zatvorenom za promet i to od 23. srpnja u 17:00 h do 24. srpnja u 01:00 h. Sva vozila koja se zateknu na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno, premjestit će se vozilom „pauka”. Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima. Posjetiteljima se preporuča da svoja vozila parkiraju na dostupnim parkiralištima u opatijskoj luci, na tržnici, garaži u sportskoj dvorani, Vrutkima, garaži Slatina, ulici M. Tita (od Slatine do Punta kolove) te ostalim dostupnim parkirnim mjestima.

Za dobru zabavu pobrinut će se voditelji Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta koji itekako dobro znaju kako se vodi Balinjerada, dok će atmosferu dodatno zagrijavati ZAStoj band.

Na Balinjeradi će standardno sudjelovati kategorije Monopatini, Unjuli, Dvojki i Merikanska vozila, a stazu će prolaziti revijalno i pojedinačno kako bi se što bolje predstavili publici.

Posebne atrakcije na stazi bit će šikane koje će vozači morati savladati, dimna zavjesa kroz koju će prolaziti, a zasigurno jedna od najvećih novosti su četiri video platna koja će biti postavljena duž trase i na kojima će publika moći vidjeti događanja na cijeloj stazi, najavljuju organizatori.

Svi oni koji neće moći nazočiti događanju u Opatiji neće biti uskraćeni uživanja jer će se Ljetna Balinjerada moći gledati i uživo putem interneta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka