Slučaj Gervais

Stiglo rješenje USKOK-a, odbačena kaznena prijava protiv Dujmića

Aleksandra Kućel Ilić

Jedva čekao da DORH završi svoj postupak – gradonačelnik Ivo Dujmić / Snimio Sergej DRECHSLER

Jedva čekao da DORH završi svoj postupak – gradonačelnik Ivo Dujmić / Snimio Sergej DRECHSLER

Prijava protiv gradonačelnika koju su na proljeće podnijeli vijećnici Akcije mladih u vezi s projektiranjem i izgradnjom KTC-a Gervais, odnosno sumnjom oko njegove realizacije, odbačena je uz obrazloženje na pet stranica u kojem stoji da je neosnovana te da su navodi bili u kontekstu predizborne kampanje



OPATIJA USKOK Državnog odvjetništva Republike Hrvatske jučer je odbacio kaznenu prijavu protiv Ive Dujmića, gradonačelnika Opatije, koju su tijekom proljeća ove godine podnijeli opatijski vijećnici Akcije mladih Robert Kurelić i Igor Puž, vezano uz projektiranje i izgradnju Kulturno-turističkog centra Gervais, odnosno sumnje oko realizacije ovog projekta.


– Izgradnja centra Gervais se, kao što sam to uvijek i govorio, koristila u dnevnopolitičke svrhe, kako bi se blatilo mene kao gradonačelnika, kako bi me se diskreditiralo kao osobu, a pogotovo u predizborno vrijeme. Zbog toga što su me vijećnici Kurelić i Puž prijavili DORH-u, mediji su punili svoje stranice, izlazio sam na naslovnicama, stalno se željela stvoriti fama i »slučaj« tamo gdje ga zapravo nije bilo i to sam od samog početka tvrdio.


Završena priča


Jedva sam čekao da DORH završi svoj postupak, da se sve uredno istraži i donese relevantno mišljenje, jer sam vjerovao da će se sve sumnje i optužbe protiv mene pokazati neosnovanima. I evo – danas je stigla radosna vijest, a nisam niti sumnjao da može biti drugačije – DORH je u potpunosti sve ono što je navedeno u kaznenoj prijavi protiv mene odbacio kao neosnovano – izjavio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, uz zaključak da je Kulturno-turistički centar »Gervais« u tom smislu u kojem na njega sjenu pokušavaju baciti politički neistomišljenici, za njega – »završena priča«.




Kaznena prijava podnesena protiv gradonačelnika Opatije odbačena je rješenjem koje je primio jučer ujutro iz riječkog USKOKA, a obrazloženje je tiskano na pet stranica i u njemu stoji da je kaznena prijava neosnovana, i se odbacuje jer se navodi odnose na rad Gradskog vijeća, te su u kontekstu političke predizborne kampanje.


Moralna satisfakcija


Dujmić kaže da je sada zadovoljan »jer je konačno dobio moralnu satisfakciju«. Navodi također da je svojevremeno zbog svega što se u kontekstu ove prijave događalo, u predizborno vrijeme, zajedno sa svojom obitelji proživljavao teške trenutke, te se pita hoće li sada, nakon što je kaznena prijava odbačena, uslijediti javna isprika onih koji su ga neopravdano prozivali, te sumnjali i u rad gradske uprave.


– Savjesno sam obavljao svoju dužnost i to ću činiti i dalje, a pretrpio sam puno optužbi ne samo na svoj račun, već i na račun moje obitelji i sad se pitam – mogu li od tih aktera koji ponosno koračaju gradom, očekivati ispriku? Eto, satisfakciju sam na kraju ipak dobio, a najveća od svega mi je podrška građana Opatije koji su od početka vjerovali u moju čast i ukazali mi povjerenje da u još jednom mandatu vodim ovaj grad. Što se mene tiče, na ovaj sam slučaj sada stavio »točku na i« – zaključio je Dujmić.