Službeno priopćenje

Stiglo objašnjenje o bačenoj hrani u Opatiji: Konzum otpisao prozvode prilikom redovne inventure

P. N.



OPATIJA Nakon novinarskog upita vezanog uz veću količinu odbačene hrane u kontejner u Opatiji, pisano pojašnjenje poslali su nadležni iz trgovačkog lanca »Konzum«.


– Naš dućan u Opatiji odrađivao je redovnu inventuru, prilikom koje je rađen otpis proizvoda koji se ne mogu zbrinuti bez prethodne komisijske inventure i odobrenja dobavljača, a radi se o proizvodima koji nisu za daljnju upotrebu. Otpis je zbrinut u kontejner zadužen od strane trgovine, a koji se nalazi na javnoj površini.


Želimo istaknuti kako je Konzum svoj poslovni sustav u potpunosti prilagodio novom zakonskom okviru, pa od donošenja novog Pravilnika na dnevnoj bazi surađuje s Crvenim križem kao posrednikom, te se uz vlastite donacije osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština priključio u razne humanitarne projekte. Uz navedeno, Konzum se povezao s brojnim udrugama diljem zemlje koje su službeno upisane u registar posrednika. Trenutno surađujemo s desetak udruga, a u planu nam je svakako širenje suradnje i s ostalim udrugama – naveli su iz »Konzuma«.