Svečanost u sportskoj dvorani u Opatiji

Sava Dešković i Enrico Marotti najuspješniji sportaši

Marina Kirigin

Sportaš i sportašica godine – Enrico Marotti i Sava Dešković / Snimio Marin Aničić

Sportaš i sportašica godine – Enrico Marotti i Sava Dešković / Snimio Marin Aničić

Dešković je titulu najuspješnije zaslužila kao članica hrvatske reprezentacije koja je na SP-u u ribolovu osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, a Marotti zahvaljujući osvojenoj tituli europskog prvaka u jedrenju na dasci, klasa Funboard, disciplina slalom



OPATIJA Sava Dešković iz Športsko ribolovnog kluba Ičići i Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, najuspješniji su sportaši Grada Opatije u 2014. godini.


Dešković je titulu najuspješnije zaslužila kao članica hrvatske reprezentacije koja je na SP u ribolovu osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, a Marotti zahvaljujući osvojenoj tituli europskog prvaka u jedrenju na dasci, klasa Funboard, disciplina slalom.


Dodjela priznanja najboljim seniorskim sportašima podno Učke bio je vrhunac jučerašnjeg svečanog proglašenja najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Grada Opatije koji se održao u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«, a na kojeg su pristigli brojni uzvanici iz svijeta sporta i javnog života.



Druženje sportaša u dvorani potrajalo je i nakon službenog dijela. Bila je to i prilika da se čestita laureatima. Za izuzetne sportske rezultate i promociju kraja sportašima su se zahvalili i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, te tajnik Zajednice sportova PGŽ Darko Ivošević. Jesu li očekivali priznanje i što ono za njih znači upitali smo i slavljenike Marottija i Dešković.    – Drugi puta sam proglašen sportašem Grada Opatije i moram priznati da se tome nisam nadao jer je veliki broj sportaša ostvarilo vrhunske rezultate. Iznimno mi je drago da sam u takvoj konkurenciji izabran i da se moji rezultati cijene. Sve to daje mi dodatnu motivaciju na treninzima i natjecanjima i podsjeća me na ono što predstavljam, rekao je opatijski surfer kojeg čeka naporna godina i niz regata svjetskog i europskog kupa.    – Ovdje je puno mladih, perspektivnih sportaša sa izuzetnim rezultatima pa moram priznati da se nisam nadala ovom priznanju. Svakako da mi je to motivacija za dalje, ali i mojim »pačićima« s kojima radim u školi ribolova, rekla je ribolovka iz Ičića kojoj je ovo treće priznanje Grada Opatije za najuspješniju sportašicu.


Na svečanosti sporta najuspješnijom seniorskom ekipom proglašena je ona Karate kluba »Opatija« u sastavu Ivona Tubić, Azra Saleš, Danka Zorić i Petra Žic, a najuspješnija momčad je ona Vaterpolo klub Opatija 1981 za koju su nastupali Dorijan Čudina, Fran Čubranić, Stipan Stilinović, Damir Glavan, Denis Juraga, Ivo Radetić, Tin Vrdoljak, Krešimir Turina, Luka Pavlović, Matej Blažić, Igor Martinčić, Dario Rakovac, Nino Mudražija, Vedran Deželjin, Sanjin Deželjin, Teodor Hraste, Bojan Car, Tin Žulić, Gabrijel Strižić, Ivan Popović te treneri Danijel Kancijanić, Željko Šimac i Milan Samac.


   – Izuzetno sam ponosan na uspjehe opatijskih sportaša čiji rezultati nisu prepoznati kao najbolji samo na nivou Grada Opatije već i u Županiji. Tako će već danas, na proglašenju najboljih sportaša u PGŽ-u, najveća priznanja primiti dva opatijska sportaša i jedna sportska ekipa, istaknuo je značaj sportskih rezultata Fernando Kirigin, predsjednik Športskog saveza Grada Opatije, i još jednom naglasio kako su opatijski sportaši najbolji promotori grada.



Najuspješnijom ženskom kadetskom ekipom proglašena je ona Streljačkog kluba DVD Opatija u sastavu Matea Kršanac, Mia Borojević, Natali Voskion i Rea Hrvatin, a najuspješnija momčad u istom uzrastu je momčad Vaterpolo klub Opatija 1981 u sastavu Karlo Škorić, Ivan Škarpa, Ivan Ivanković, Patrik Šimac, Marcel Latin, Tin Brubnjak, Filip Malatestinić, Antonio Čače, Tomislav Čače, Niko Živanović, Jan Blasig, Marko Vunić, Stefano Čehulić, Fran Žitinić, Leonardo Šimunović, Danis Semić, Len Dujmić, Lucijan Dujmić i trener Damir Glavan. Matea Kršanac (Streljački klub DVD Opatija) najuspješnija je kadetkinja, a najuspješniji kadet je Mateo Šepić (Speed badminton klub Pešekani). Karate klub Opatija ima i najuspješniju juniorsku ekipu u čijem su sastavu nastupale Maja Zorić, Lucija Peruško i Petra Peruško, dok je titula najuspješnijih juniora otišla u ruke predstavnika Streljačkog kluba DVD Opatija (Ivan Košta, Aldin Bećar i Dorian Vjekoslav Hrvatin). Najuspješnija sportašica juniorka je Maja Zorić (KK Opatija), a najuspješniji junior Paolo Mavričić (Jedriličarski klub Opatija). Perspektivni sportaši Opatije u 2014. godinu su Anton Baždarić (Karate klub Opatija) i Roko Perinić (Košarkaški klub Opatija).



   Damir Nakrst, trener Jedriličarskog kluba Opatija – najuspješniji je trener u Gradu Opatiji, a za vrhunska sportska postignuća nagradu su primili i članovi Automobilističkog kluba Opatija Motorsport (Viliam Prodan, Zdravko Draženović, Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Petra Perčić Hrvatin, Paolo Petretić i Damir Surina), jedriličar »Opatije « Pavle Živanović, članica DSNM Volosko Vedrana Brnčić, karatistica »Opatije« Ivona Tubić, članovi Nogometnog kluba Opatija (Tomislav Peterfai, Dalibor Zobić, Bernard Šuker, Igor Tkalčević, Ivan Brozović, Marko Francetić, Marko Bjelanović, Marko Krešić, Antun Dunković, Dario Mance, Toni Rudan, Luka Jakopović, Vladimir Gnip, Josip Žgomba, Damir Radomir, Matej Smolić-Ročak, Goran Brajković, Danijel Lazić, Saša Kolić, Deni Erceg, Vedran Čubelić, Moreno Milenković, Robert Jug, Josip Rudan, Antonio Rukavina, Dražen Krnjatić, Mijo Dadić, Alen Matovina, Pino Kovačević, Dorijan Juraga, Jasmin Hasičić, Matija Prpić, Niko Vlatković i trener Zoran Bogolin).   

Za uspješan trenerski rad nagrađeni su Dragutin Galina (KK Opatija) i Danijel Kancijanić (VK Opatija 1981).