Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. prosinca 2019.
Otežana svakodnevica

Šapjane ostale bez pošte: Pošiljke se dostavljaju jednom tjedno i računi kasne

Zatvorena vrata Poštanskog ureda u Šapjanama / Snimio Marin ANIČIĆ
Zatvorena vrata Poštanskog ureda u Šapjanama / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2019. u 9:12 2019-01-12T09:12:19+01:00

Događa se da mještani račune ne dobivaju na vrijeme i ne svojom krivicom kasne s uplatama. Idući su korak opomene i druge neugodnosti, a za preuzimanje neuspješno dostavljenih pošiljki primorani su ići do pošte u Matuljima, premda postoji i bliži poštanski ured u Jurdanima

ŠAPJANE S prvim danom 2019. godine zatvorio se Poštanski ured u Šapjanama, što je otežalo svakodnevicu stanovnicima ovog mjesta s oko 160 stanovnika na području Općine Matulji, uz samu granicu sa Slovenijom.

Naime, kako su upozorili mještani, pošta im se dostavlja samo jednom tjedno i to srijedom, uslijed čega se događa da račune ne dobivaju na vrijeme i ne svojom krivicom kasne s uplatama.

Idući su korak opomene i druge neugodnosti, a za preuzimanje neuspješno dostavljenih pošiljki primorani su ići do pošte u Matuljima, premda postoji i bliži poštanski ured u Jurdanima.

Iz razgovora s predsjednikom Mjesnog odbora Šapjane Darkom Juričićem saznajemo da su Šapjanci bili zainteresirani da poštanski ured ipak ostane u njihovom mjestu, te su ponudili i lokaciju za smještaj ureda u zgradi mjesnoga doma.

Međutim, do toga zasad nije došlo i to ne samo zbog nezainteresiranosti Pošte koja se žali na mali promet, već i zbog toga što je zgrada u kojoj se nalazi mjesni dom u postupku legalizacije, te u ovom trenutku još nema čiste »papire«. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.