Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
10. prosinca 2019.
Okupljanje alternativaca u Opatiji

foto Sajam ezoterije: Čips od broskve, palačinke od kakija, zvučna gong-kupka i joga smijeha...

Foto Petar FABIJAN
Foto Petar FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 17. ožujak 2012. u 21:42 2012-03-17T21:42:18+01:00

OPATIJA Palačinke od kakija, čips od čičoke, broskve ili cimice, potom kolačić »zdravo srce« od sjemenki lana, sezama i suncokreta, začinjen himalajskom solju, samo je dio onoga što čini »raw food« meni koji podrazumijeva prehranu sirovom, takozvanom »živom« hranom. Za razliku od kuhane hrane koja je mrtva, sirova hrana, a to znači bez maslaca, ulja i jaja, zaista hrani naš život. Ona sadrži cjelovite enzime koji nam onda daju i cjelovito zdravlje. Ta se priča mogla provjeriti na štandu Ljiljane Urem, certificirane učiteljice i instruktorce sirove hrane koju priprema po metodi Alisse Choner. O istoj temi svoju su radionicu održali Lena i Darko Jukić, koji odnedavno imaju i restoran koji nudi isključivo tu vrstu prehrane. 

    Obje ove priče susreli smo na Sajmu ezoterije što se  održava u opatijskom hotelu Admiral. Već po otvorenju bilo je vidljivo da ovo tradicionalno proljetno okupljanje alternativaca u Opatiji ima svoju provjerenu i brojnu publiku. A njoj se ovoga puta, uz ostalo, nudila zvučna gong-kupka kao i joga smijeha, oboje potpisuje Tatjana Hudak Štefan, zatim je na programu bila radiestezija za početnike, predavanje o hipnozi, snimanje aure, rekonektivno iscjeljivanje, predavanje o homeopatiji te predavanje o utjecaju bioenergije na estetsko genetsko naslijeđe. 

Sajam ezoterije u Opatiji Foto Petar FABIJAN (3)
Sajam ezoterije u Opatiji / Foto Petar FABIJAN

    Svoje je mjesto, primjerice, našla i stilistica Slavna Vojnović s temom »Promijenite vibraciju odabirom proljetnih boja«. Po prvi put je štand imala udruga »Izvor« eko, ezo, etno iz Lovrana i predstavila organetik terapiju, theta iscjeljivanje te fitoaromateriju. Sajam u ponudi ima i one uobičajene »proizvode« kao što je proricanje različitim metodama, obilje zanimljive literature iz područja alternative, duhovnosti i zdravlja kao i razno drago i poludrago kamenje i metale koji imaju ljekovit učinak na organizam. Ljekovit je i jastuk od heljdinih ljuskica koji se također nudio na sajmu, a ublažava i liječi mnoge bolesti, od gihta i glavobolje, preko slabe cirkulacije pa nadalje. Sajam organizira tvrtka Aquarius iz Ičića, a otvoren je u nedjelju do 19 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.