Dotjerivanje bisera Kvarnera

SKELA DO SKELE U Opatiji se gradi na sve strane, mnogi hoteli iduće sezone bit će u novom ruhu

Aleksandra Kućel Ilić

U cijeli niz investicija krenuli su Liburnia Riviera Hoteli koji su odlučili detaljno obnoviti povijesni hotel, drugi po starosti u Opatiji, hotel Imperial i niz drugih objekata



OPATIJA – Što više hotela i vila tijekom jeseni i zime »oblači« skele i što se više dizalica, mehanizacije i radnika pojavi na terenu, domaćini se mogu nadati boljoj idućoj sezoni uz modernije kapacitete i nove sadržaje, te proširenje smještajnih kapaciteta. Opatija je osim što je grad parkova, ujedno i grad hotela, a ove se godine doista obnavljaju mnogi. S posebnim odobravanjem je tako dočekan potez Liburnia Riviera Hotela koji su nedavno počeli detaljnu obnovu povijesnog hotela, drugog po starosti u Opatiji, hotela »Imperial«.


Radovi se zahuktavaju, pa će tako do sezone 2018. godine, ovaj hotelski objekt s dušom, no zadnjih godina tek zapuštena ljepotica oronule fasade i niže kategorije unatoč izvrsnoj lokaciji, konačno biti reprezentativan.


Novi wellness


Smart Selection Hotel Imperial, povijesni hotel upečatljive arhitekture, kao novi četverozvjezdani član Remisens Premium brenda, 2018. godine će promijeniti ime u Remisens Premium Hotel Imperial, najavljuju iz Liburnia Riviera Hotela. Tijekom započetih radova, preuredit će se sve smještajne jedinice, zajednički prostori i restorani, a značajna je novost da će hotel Imperial imati i novi wellness centar s unutarnjim bazenom, relax zonom, spa zonom, fitnessom, pa čak i beauty sobama.




Istra će imati još više smještajnih jedinica


Istra će imati još više smještajnih jedinica



Za srce Opatije, u neposrednoj blizini Kulturno-turističkog centra Gervais i petozvjezdanog hotela Milenij, ovo će preuređenje značiti puno i to ne samo zbog nove i kvalitetnije ponude za goste, već i zbog kompletne slike o gradu kojemu je želja biti »grad s pet zvjezdica«.


Villa Abbazia imat će dvanaest soba i jedan luksuzni apartman


Villa Abbazia imat će dvanaest soba i jedan luksuzni apartman



Na tragu toga, svakako je vijest godine u Opatiji vezano uz hotelijerstvo i da je privatni poduzetnik osiječkih korijena, no s opatijskom adresom, Zdravko Josić kupio hotel Paris, još jednu opatijsku »uspavanu ljepoticu«. I za taj dio Opatije uz samu glavnu prometnicu koji je više od desetljeća nažalost »u mraku« uskoro prema najavama dolaze bolji dani, a za početak će se u prostore bivše kavane useliti kockarnica i automat-klub koji zbog preuređenja hotela Imperial gdje do sada posluju, moraju iseliti iz tog prostora.


Imperial će nakon obnove imati četiri zvjezdice i novo ime - Remisens Premium Hotel Imperial


Imperial će nakon obnove imati četiri zvjezdice i novo ime – Remisens Premium Hotel Imperial



Slika žive i noću osvijetljene i posebne Opatije uz dva spomenuta hotela u novom ruhu i zapošljavanja koja neminovno »vuku« za sobom nove investicije, mogli bi biti sasvim realan scenarij, bude li sve prema planu.


Premium sobe


Na drugom kraju Opatije, nove će sadržaje dobiti i hotel »Admiral«. Iz LRH najavljuju da će nakon preuređenja, od iduće godine Remisens Hotel Admiral biti »još bolji izbor za opuštajući odmor i poslovna okupljanja«. Novosti se odnose na preuređenje wellness centra s relax zonom i spa zonom, nakon čega će ovaj hotel raspolagati s tri vrste saune. Također, imat će i nove kongresne dvorane te povećani broj premium soba s pristupom zajedničkoj terasi opremljenoj ležaljkama i masažnom kadom.



I za kraj, premda još nismo dobili i službenu potvrdu kada će radovi započeti, poznato je da se u veliku investiciju planira upustiti i Grand hotel Adriatic koji je za prošlu sezonu izgradio novi otvoreni bazen, a sada se priprema i za izgradnju podzemne garaže.



Među većim investicijama je i nadogradnja Smart Selection Hotela Istra, koji je baš kao i hotel Admiral smješten uz obalni put. Hotel će nakon renoviranja imati više smještajnih jedinica koje će prema najavama biti moderno uređene, a dio će ih imati i balkone s pogledom na more. Do sezone 2018. hotel Istra će također preurediti i svoje predvorje. Novi dani dolaze i za Smart Selection Hotel Residenz, kojemu su LRH iz nepoznatih razloga odlučili promijeniti ime i stoga će u novom ruhu osvanuti pod nazivom Smart Selection Hotel Lungomare Opatija.


Hotel će tada raspolagati novouređenim i klimatiziranim sobama kategorije tri zvjezdice, preuređenim zajedničkim prostorima i recepcijom, kao i obnovljenim pansionskim restoranom. Istina je da i ovaj hotel pruža neodoljiv pogled na more zahvaljujući poziciji uz jedinstvenu šetnicu Lungomare, pa su mu vjerojatno iz tih razloga uz novo ruho odlučili nadjenuti i novo ime.


Floralni motivi


Bivša villa Slatina, depandansa hotela Palace, također bogate povijesti i u neposrednoj blizini kupališta Slatina, do sezone će se pretvoriti u četverozvjezdani objekt pod nazivom Remisens Premium Villa Abbazia. Imat će ukupno dvanaest soba i jedan luksuzni apartman, a posebnost vile će biti jedinstvene dekoracije s floralnim motivima. Dekorativni detalji inspirirani su lokalnim biljem kojega u Opatiji ne nedostaje, pa će tako i standardni kozmetički sadržaji u ovoj vili biti dopunjeni karakterističnim mirisnim proizvodima za njegu.


Residenz će se zvati Smart Selection Hotel Lungomare Opatija


Residenz će se zvati Smart Selection Hotel Lungomare Opatija



Remisens Premium Villa Abbazia je inače depandansa susjednog Remisens Premium Grand Hotela Palace koji je nedavno bio renoviran, te čije brojne sadržaje poput wellness centra, unutarnjeg bazena i fitnessa, gosti ove vile kako je najavljeno, mogu koristiti bez nadoplate.