Županijski socijaldemokrati

SDP ZA OPATIJU KRIVI PERŠIĆA Očekuje se da stavi mandat na raspolaganje

Tihana Tomičić

Iako je SDP-ov kandidat Fernando Kirigin izgubio od sada nezavisnog Ive Dujmića za svega pedesetak glasova, svi se slažu da je odgovornost Peršića najveća jer se nije smjelo dopusititi da se stranka raskoli između Dujmića i Kirigina



Županijsko predsjedništvo SDP-a nezadovoljno je rezultatom izbora u Opatiji i predsjednik SDP-a Opatije Viktor Peršić morat će staviti mandat na raspolaganje zbog pogrešnih političkih odluka svoje organizacije koje su dovele do gubitka vlasti u Opatiji, jednodušni je zaključak.


Predsjedništvo se sastalo na redovitoj sjednici u ponedjeljak navečer, a svi koji su raspravljali o rezultatima izbora složili su se da je odgovornost vodstva opatijskog SDP-a velika te da se nije smijelo dogoditi da SDP izgubi Opatiju, jedno od svojih najčvršćih uporišta gdje se ranije i sa 70 posto podrške znalo glasati za lijevu opciju.


Iako je SDP-ov kandidat Fernando Kirigin izgubio od sada nezavisnog Ive Dujmića za svega pedesetak glasova, svi se slažu da je odgovornost Peršića najveća jer se nije smjelo dopusititi da se stranka raskoli između Dujmića i Kirigina. 




Županijski odbor SDP-a kao veće tijelo analizirat će na sljedećoj sjednici sve rezultate, i tada se očekuje i službeni zaključak o tome.


Praktički, ovo znači da se od Peršića očekuje da i ranije sam stavi mandat na raspolanje, odnosno da ponudi ostavku, jer je odluka o nastupu na izborima u Opatiji bila – loša.


Kako je poznato, SDP Opatije prije nekoliko mjeseci odbio je dati podršku svom članu Ivi Dujmiću za novu kandidaturu za gradonačelnika, i tada je on napustio stranku te samostalno pobijedio.


Što je najgore, SDP je na izbore išao s velikom koalicijom u kojoj je trebalo »nahraniti« partnere pa sada u Gradskom vijeću Opatije ima svega dva vijećnika, a nezavisni Dujmić čak šest.