Ležerno izdanje

S premijerom na treningu u Opatiji: Andrej Plenković otvoreno o kilaži, kuhanju, troškovima godišnjeg…

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Volim odigrati košarku, a kretanje mi između ostaloga pomaže i pri održavanju tjelesne težine, rekao nam je Plenković uoči sinoćnjeg treninga s prijateljima u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«



OPATIJA – Andrej Plenković, hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a, kada je na godišnjem odmoru, a to je svake godine u kolovozu, na Kvarneru provodi dane ispunjene razno-raznim aktivnostima koje vole prakticirati i mnogi »obični ljudi« kada su barem donekle slobodni od obaveza.


Gotovo da i ne prođe dan, a da ga se ne sretne u krugu opatijske tržnice gdje već ima i omiljenog mesara, najdražu »butigu«, dok se prodavačice uz komentar kako je uživo zgodniji nego li na malim ekranima, trude da premijer odabere baš njihove namirnice.


Poslije mogu reći da je njihova roba sigurno dobra, kad kod njih kupuje i sam predsjednik Vlade koji uvijek pronađe vremena i za kratak razgovor s domaćinima…




U nekom od kafića u Opatiji Plenković voli popiti jutarnju kavu, a sa svojim stranačkim kolegama s Liburnije, na samom početku godišnjeg odmora družio se uz pića i slastice na terasi hotela Milenij.


Tijekom boravka u državnoj rezidenciji u Villi Costabella, kako nam je priznao, voli uzeti kuhaču u ruke i pripremati ljetne obroke za svoju obitelj, a kako bi uspio održati liniju, što nije lagan zadatak, po onoj poznatoj »u zdravom tijelu, zdrav duh«, čim dospije, s dečkima u Opatiji zaigra košarku.


Ispred Sportske dvorane »Marino Cvetković« u Opatiji zatekli smo ga i jučer predvečer, kada je u sportskoj odjeći došao na prvi ovogodišnji ljetni trening s lokalnim košarkašima. Domaći košarkaši s kojima se Plenković druži već drugo ljeto pohvalili su njegovu igru, ali su izbjegli kamere zbog, kako su pojasnili, »zaštite privatnosti«.


Premijer Plenković međutim, u ležernoj odjeći, spremno nam je pozirao.


– Večeras otvaram svoj prvi košarkaški trening u Opatiji u društvu dečki koji redovito treniraju, a ja tijekom godišnjeg odmora iskoristim priliku da im se malo pridružim. Volim se rekreirati i volim odigrati košarku, a kretanje mi između ostaloga pomaže i pri održavanju tjelesne težine, pri sagorijevanju kalorija.


Od lani sam uspio skinuti zbilja dosta kilograma i premda ih želim skinuti još malo, da bi se moglo reći da imam pravu liniju, zadovoljan sam jer sam uspio održati kilažu u okvirima koji su za mene prihvatljivi.



Držim se ispod 110 kilograma, dok mi je lani u ovo vrijeme vaga pokazivala puno više – izjavio je prije jučerašnjeg košarkaškog treninga u Opatiji dobro raspoloženi Andrej Plenković, te nas prije nego li je ušao u dvoranu pozdravio uz riječi »vidimo se na tržnici«.


Novinare su tijekom jučerašnjeg boravka u Opatiji zanimali troškovi reprezentacije u Villi Costabella, koji su kod njegovih prethodnika bili vrlo visoki.



– Moj je planirani trošak, što se tiče spize na godišnjem – nula kuna. Opatijci znaju da kupujem na tržnici i u marketu, a zatim spremamo doma, bez nekih velikih troškova.


Ovdje mi je jako lijepo i drago mi je doći u Rijeku i Opatiju gdje imam puno prijatelja. Osim toga, odgovara mi i blizina Zagreba te ako je potrebno za čas mogu skočiti do Zagreba i ubrzo se opet vratiti na odmor – rekao je Andrej Plenković.