Humanitarna utrka

Run 4 Smile: Doktori dentalne medicine trčali za osmijeh mališana

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Na dvodnevnom Međunarodnom kongresu iz parodontologije i estetske implantologije »Perioimplant 6« promoviran je zdrav život uz utrku od Opatije do Voloskoga i natrag, a prihod je doniran Domu za nezbrinutu djecu u Lovranu



OPATIJA Sezona održavanja simpozija, stručnih skupova i kongresa u Opatiji se s prvim jesenskim danima polako zagrijava, a jedno takvo okupljanje jučer je svojim humanitarnim angažmanom iskočilo iz uobičajenih okvira. Naime, četrdesetak doktora dentalne medicine jučer je u Opatiji trčalo u humanitarne svrhe, promovirajući zdrav život i kretanje.


Estetika zuba


U sklopu 6. Međunarodnog kongresa iz parodontologije i estetske implantologije »Perioimplant 6« koji se održava u Opatiji, a na kojeg je pristiglo 250 doktora dentalne medicine, organizirana je i utrka čiji je prihod doniran za djecu lovranskog Dječjeg doma »Ivana Brlić Mažuranić«.


Nakon što su jučer predvečer doktori dentalne medicine otrčali relaciju Opatija-Volosko-Opatija, ravnateljici lovranskog dječjeg doma Suzani Mravinac uručen je voucher u iznosu od 4.200 kuna, te je potom u opatijskoj luci organiziran i prigodan Perioimplant Run Coktail Party.




– Sama činjenica da se radi o šestom izdanju, govori u prilog tome da je skup vrlo cijenjen i priznat od strane hrvatskih i regionalnih doktora dentalne medicine, kao i dentalnih timova. Predavanja i radionice vode međunarodno priznati stručnjaci, parodontolozi i implantolozi. Skup je poznat kao izuzetno kvalitetan i aktualan, s nizom interesantnih i inovativnih tema i rado je posjećen od strane doktora dentalne medicine iz čitave regije.


To je prilika da doktori, dentalni tehničari i asistenti, te svi koje interesira edukacija o estetici zuba i implantata, kao i novosti iz područja dentalne implantologije i parodontologije u sklopu dvodnevnog programa nauče nešto novo, prošire tehnike, upoznaju se s posljednjim inovacijama, a kroz predavanja i radionice steknu praktične vještine, istaknula je Bojana Krulić Vasiljev iz tvrtke Novodent d.o.o., koja je organizator kongresa u hotelu Četiri opatijska cvijeta.


Međunarodni skup


Humanitarna utrka »Perioimplant run« – »Run 4 smile« ima za cilj vratiti osmijeh onima kojima je najpotrebniji – djeci, ali i promovirati zdrav život, istakli su organizatori kongresa na kojemu pored hrvatskih stručnjaka, predavanja na temu suvremenih dostignuća i noviteta u svijetu dentalne medicine i implantologije vode i doktori dentalne medicine iz Izraela, Nizozemske, Švicarske, Italije i Bosne i Hercegovine. Nakon što su sudionici skupa jučer nakon sudjelovanja u radu skupa pokazali i svoju spremnost za pomaganje i humanitarni rad, danas se ponovno vraćaju u svijet rada i učenja, te razmjene iskustava, jer Međunarodni kongres u Opatiji traje još i danas, u subotu, tijekom cijeloga dana u hotelu Četiri opatijska cvijeta.