Osobe od povjerenja

“Remorker” stiže i na Kvarner: Vidoševićeve suradnice nadzirale “poslovanje” motela Panorama

Aleksandra Kućel Ilić

Panorama je objekt na idealnoj poziciji s prekrasnim pogledom na Kvarner, koji je već godinama pravo ruglo i turistička sramota na ulazu prema Opatijskoj rivijeri



OPATIJA Priča o istrazi u Hrvatskoj gospodarskoj komori i izvlačenju 32 milijuna kuna preko tvrtke Remorker, u okviru koje je u utorak ujutro policija presrela predsjednika Komore Nadana Vidoševića dok je išao na posao i odvela ga  najprije na pretragu njegovog doma u elitnoj zagrebačkoj četvrti Gornje Prekrižje a zatim i na pretragu prostorija Komore, mogla bi se proširiti i na Kvarner.


Naime, Zdenka Peternel, nedavno uhićena bivša šefica Vidoševićevog ureda i Josipa Mladinov, voditeljica Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK, koju policija također istražuje, članice su Nadzornog odbora opatijske tvrtke “Meranija” d.o.o., sa sjedištem na adresi Pavlovac bb Opatija.


Tvrtka je registrirana za hotelsku djelatnost, pružanje usluga smještaja, ugostiteljstvo, organizaciju seminara i tečajeva, te izdavačku djelatnost. Između ostalog, zadužena je bila i za upravljanje bivšim motelom Panorama, objektom na idealnoj poziciji s prekrasnim pogledom na Kvarner, koji je već godinama pravo ruglo i turistička sramota na ulazu prema Opatijskoj rivijeri.




Objekt je ruševan i napušten i evidentno je, barem kada je o Panorami riječ, da se tvrtka “Meranija” na opatijskom području nije bavila djelatnostima turizma i ugostiteljstva. No, nepostojeće poslovanje Panorame ipak je godinama kontrolirao “fantomski” Nadzorni odbor u kome sjede Vidoševićeve najbliže suradnice.