12 plovila u Lovranu

Regata tradicijskih barki na jedra: Tri kruga po laganom maestralu

Radovan Trinajstić

Bijela jedra u lovranskom akvatoriju / Snimio Marin ANIČIĆ

Bijela jedra u lovranskom akvatoriju / Snimio Marin ANIČIĆ

Robertu i Josipu Mohoviću pripala je i nagrada za izvornost plovila



LOVRAN Na sedmu po redu regatu tradicijskih barki na jedra »Nino Gasparinic« održanu jučer na moru ispred lovranske luke, odazvalo se 12 plovila  iz Lovrana, Mošćeničke Drage, Nerezina, Fažane i Selca.


Sudjelovalo je 40-ak sudionika, a jedrilo se po laganom maestralu koji je omogućio tri natjecateljska kruga. U kategoriji Lovranski guc 1. mjesto je osvojilo plovilo CS 1655 » Don Čičo« kormilara Ivice Grpca i mornara Duje Dujmovića, a u kategoriji Kvarnerski guc 1. mjesto je osvojilo plovilo MD 551 kormilara Roberta Mohovića i mornara Josipa Mohovića.


Njima je ujedno pripala i nagrada za izvornost plovila »Moja barka« koju dodjeljuje TZ Općine Lovran u iznosu od 1.000 kuna. Drugo mjesto u toj kategoriji je dodijeljeno plovilu OP973, »Kade si«, kormilara Mirka Dujmovića i mornara Franca Sirotnjaka, dok je treće mjesto pripalo plovilu OP 336 »Frane – Molly«, kormilara Dine Mišćenića, a mornari su bili Stanko Iskra i Frane Šijan.




U kategoriji Pasara, pobjedu je odnijelo plovilo OP231, kormilar Ivo Kesten i mornar Franko Gržin, 2. mjesto je pripalo plovilu ML 3824 »Ani«, čiji je kormilar bio Ivan Jerman, a mornar Franko Butković. U kategoriji Rovinjska batana, prvo mjesto je osvojilo plovilo MD6 »Pepo i unuci«, kormilar Franjo Gržin i mornari Antonio i Željko Gržin, a drugo mjesto PU 2256 »Brioni«, kormilar Davor Tomac i mornar Ranko Mrđen. Najmlađi sudionik je bio Frane Šijan (7) iz Lovrana, a posebna nagrada je pripala najstarijem sudioniku Gianniju Giuritinu iz Rovinja. Organizator je bila Udruga u kulturi Naš Lovran, sekcija Lovranska lantina, a suorganizatori TZ Općine Lovran i Općina Lovran, uz pomoć sponzora.