Predblagdanska priča

ROMANTIČNI I NAJLJEPŠI ADVENT UZ MORE Božićna bajka u Opatiji spojila zeleno i plavo

Aleksandra Kućel Ilić

OPATIJA Idealan adventski dan koji je spojio zeleno i plavo, šumsku i obalnu šetnicu i blizu 200 odlično raspoloženih pobornika zdravoga života okupljenih oko popularnog zagrebačkog Opatijca Marija Mlinarića – na samoj polovici prosinca bili su jedna od najljepših ovogodišnjih predblagdanskih priča u Opatiji. Romantični najljepši Advent uz more, koji se tijekom ovoga vikenda proširio novim sadržajima, malim, ali originalnim blagdanskim sajmom autohtonih proizvoda na Slatini i Božićnom bajkom na učkarskom Poklonu, protekao je okupan suncem, ali uz niske temperature i buru.

Vilenjak Mario





Međutim, vesela »kumpanija« pristigla ne samo iz Opatije i okolice, već i iz cijele Hrvatske, s lakoćom se dobro zagrijala ispred Šporera i u Parku svetog Jakova, predvođena vrhunskim motivatorom i pokretačom pozitivnih promjena Mlinarićem, odjevenim u ovoj prigodi u Vilenjaka. Uz božićne kapice na glavama, smoothie u ruksacima i pokoju krafnu za slađi početak, nakon zagrijavanja u parku, te obaveznih selfija sa simpatičnim Marijom, ova je odlično raspoložena grupa u kojoj je najmlađa pobornica zdravog života imala samo godinu dana, bodrena najpoznatijim hrvatskim trenerom i magistrom kineziologije krenula na Božićnu šetnju i trening šetnicom Carmen Sylva. Prosinačko jutro kao naručeno za boravak na otvorenom proveli su uz nordijsko hodanje i vježbanje u prirodi. Ruta je imala približno osam kilometara, a uz ostale šetnji su se pridružili i sudionici »Života na vagi«.



Pismo Djedici




Dok su jedni šetali i vježbali, roditelji s djecom okupljali su se u Šporeru na odlično prihvaćenom druženju s Orašarom i vilenjacima. Mališani koji nisu stigli do Djedice na Učku, mogli su mu poslati pismo iz Poštanskog ureda Djeda Mraza, ali i uživati u predstavi »Santa Claus is coming to town«. U drugom dijelu dana i predvečer, adventska je Opatija živjela uz odlične glazbene sadržaje ispred lijepo dekoriranog Šporera i na tržnici, a kreativci u novopostavljenim kućicama na Slatini ponudili su zanimljive ideje za poklone i dekoraciju.



Opširnije u tiskanom izdanju