Poznata fešta

Prve planule kobasice s pijata Željka Kružića

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Drugo mjesto na gastrodruženju osvojio je Lovro Delač, a treće Sandro Sinčić. Izboru u Permanima odazvao se 21 natjecatelj



Za 21. godinu tradicionalnog gastrodruženja na blagdan Sveta tri kralja, izbora najbolje domaće kobasice u restoranu Stara pošta u Permanima, odazvao se 21 natjecatelj. Premda su svi imali odlične, prave domaće kobasice pripremljene »za svoj gušt«, nekoliko je natjecatelja imalo za nijansu bolji specijalitet, što im je donijelo najviše bodova i u konačnici pobjedu. U odličnom blagdanskom ugođaju, pred velikim brojem posjetitelja s područja Liburnije i okolice, pobijedio je Željko Kružić, drugi je bio Lovro Delač, a treći Sandro Sinčić.


Uz »dobro za pojist i popit« te prigodnu glazbu sastava Tri kraji, odnosno Brdana, Egona i Kevina, vrijeme je brzo prošlo i manifestacija koja svake godine okuplja i velik broj natjecatelja, baš kao i publike, završila je uz pozivnicu »vidimo se i kletu«.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj





Kako je ispred organizatora iz restorana Stara pošta istaknula Tina Dekleva, »se je pasalo odlično«.



– Najprije su glasali sami natjecatelji, degustirali kobasice i ocjenjivali ih, a zatim i publika, koja je također imala priliku utjecati na konačni odabir najboljih. Dogodilo se nešto jako lijepo, što je pokazalo koliko je zapravo realno bilo to ocjenjivanje. Naime, kad je žiri zbrojio glasove natjecatelja i publike, upravo kod kobasica koje je na natjecanje donio prvoplasirani Kružić, utvrđen je najveći broj bodova. Kao organizatori smo zato iznimno zadovoljni jer se pokazalo da je ocjenjivanje bilo realno i korektno. Osim toga, pobjednički se pijat prvi ispraznio, što je još dodatno potvrdilo rezultat i najbolja je potvrda koliko su ukusne zapravo bile prvonagrađene kobasice – rekla je Dekleva.


Stara pošta je na Tri kraji bila puna dobre energije i veselja, te se feštalo do iza pola noći i uz najbolje želje u novoj, 2020. godini. Podijeljene su nagrade i diplome te medalje, kao i neizostavni kalendar »na gole babi«, koji se svake godine dobiva na dar, uz cilj da meštrima od kobasic popravi raspoloženje va konobe.