Nezadovoljni Opatijci

Prosvjedi su “in”: u Opatiji prosvjedovale maškare

Marina Kirigin



OPATIJA Četrdesetak maškara na opatijskoj tržnici  u subotu su se okupili u znak prosvjeda zbog neodržavanja maškaranih manifestacija u Gradu Opatiji. Kauboji iz Voloskog, te kumpanija iz Opatije »Ča je tu je« u kostimima brace i seke Kerum i sa alegorijskim kolima na koja su montirali kip sa splitskog Marjana kažu da se povorka i Balinjerada trebala održati.


– Snijega nema i nije bio ni najavljen. Da se prate dobre meterološke internet stranice to bi se znalo na vrijeme. Povorke je trebalo biti i sada trenutno temperatura iznosi dva stupnja. Pa zima je i naravno da treba biti hladno, hladno je bilo i predhodnih godina – rekao je Damir Mišković iz opatijske maškarane kumpanije koji je u kostimu seke Kerum stajao na tržnici i jeo kobasice. U obližnjem kafiću »Barić« okupile su se i one nešto ozbiljnije maškare, a ispred kafića postavili su snješka na napuhavanje i konstatirali kako je to jedini opatijski snijeg. Ipak, karnevalski gradonačelnik Duško Jeličić Dule, kojeg smo tamo zatekli nemaskiranog, opovrgao je da se radi o bilo kakvom prosvjedu ili protestu.


– Pa maškare su, judi su se maskirali i prišli. Ni to nikakov prosvjed – rekao je pusni gradonačelnik Opatije.




U nedjelju u centru Lovrana trebao bi se dogoditi još jedan maškarani prosvjed. Točno u podne zakazano je okupljanje maškara koje će se na ovaj način pobuniti zbog otkazivanje lovranske maškarane povorke. Za sada je najvljen dolazak 20-tak maškaranih grupa.