Čekajući novog vlasnika

Promjena na čelu opatijskog hotelskog lanca: Heimo Waldemar Hirn novi šef uprave LRH-a

Aleksandra Kućel Ilić

Za novog člana Uprave Nadzorni odbor je imenovao Johannesa Böcka nakon što su ostavke podnijeli dotadašnji predsjednik Uprave Giorgio Cadum i član Dino Hrelja. U idućim danima se od tvrtke Gitone Adriatic očekuje objava javne ponude za kupnju preostalih 46 posto dionica LRH-a



OPATIJA – Novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela je Heimo Waldemar Hirn, a u Upravi mu se kao njezin novi član pridružuje Johannes Böck – značajna je vijest iz najjačeg opatijskog hotelskog lanca, tvrtke Liburnia Riviera Hoteli. Nadzorni odbor ih je imenovao na mandat od četiri godine i to nakon što su 25. rujna ostavke podnijeli dotadašnji predsjednik Uprave Giorgio Cadum i član Uprave Dino Hrelja. Ključne promjene unutar korporacije objavljene su na stranicama Zagrebačke burze, a priopćenje je potpisao direktor Sektora Željko Borić, pravnik u LRH-u.


Četiri godine


– Sukladno Pravilima Burze Društvo Liburnia Riviera Hoteli Opatija izdaje priopćenje kojim obavještava investicijsku javnost da su predsjednik Uprave Giorgio Cadum i član Uprave Dino Hrelja dana 25. rujna 2019. godine podnijeli Nadzornom odboru ostavke na funkcije predsjednika i člana Uprave društva Liburnia Riviera Hoteli Opatija s učinkom od trenutka početka mandata novih članova Uprave Društva. Nadzorni odbor Društva temeljem svojih zakonskih ovlasti i prethodno navedenih ostavki, dana 26. rujna 2019. godine u popodnevnim satima donio je odluku kojom je imenovao gospodina Heima Waldemara Hirna s prebivalištem u Rovinju za predsjednika Uprave te gospodina Johannesa Böcka s prebivalištem u Beču, za člana Uprave na mandat od četiri godine, a koji mandat počinje teći dana 27. rujna 2019. godine od 13 sati – stoji u objavi na Zagrebačkoj burzi koju potpisuje Borić.


Podsjetimo, do imenovanja novih čelnih ljudi Uprave LRH-a došlo je u trenutku kada se od budućeg novog vlasnika koji cijelu transakciju u idućim danima treba dovesti do kraja, tvrtke Gitone Adriatic, očekuje objava javne ponude za kupnju preostalih 46 posto dionica hotelskog lanca LRH-a.


Lokalna samouprava




Grad Opatija te općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga, odnosno lokalna samouprava koja putem Nove Liburnije drži paket od 25 posto plus jedna dionica, prema dosadašnjim stavovima, nije bila spremna prodati kontrolni paket dionica. Osim lokalne samouprave za koju je od vitalnog značaja da novi vlasnik, tvrtka Gitone Adriatic, povede hotelski lanac o kojemu ovisi budućnost turizma na ovim prostorima u pravom smjeru, kakvi će biti prvi potezi i planovi novog vlasnika zanima i male dioničare koji imaju nešto manje od 10 posto udjela.


Prema dosadašnjim medijskim objavama, na inicijativu Hanfe saznalo se da je Gitone Adriatic pod vlasničkom kontrolom privatne zaklade Holster koja je povezana s njemačkim graditeljima luksuznih jahti, obitelji Lürssen iz Bremena. Transfer vlasništva je u tijeku, a tjedan koji je započeo i prvi dani listopada donijet će vjerojatno dosta novih informacija na temu konačne finalizacije velike kupoprodaje i dolaska svježeg kapitala i novih ideja u LRH.