Neobična praksa

Prolaz kroz opatijsku garažu Slatina plaća se 5 kuna

Davor Žic

To smo uveli prošle godine, i to isključivo da spriječimo obijesne vozače u neprimjerenom korištenju našeg objekta, kaže vlasnik garaže na Slatini Nediljko Brko 



OPATIJA  Garaža na Slatini, dovršena prije šest mjeseci, olakšala je opatijsku prometnu situaciju, no u posljednje vrijeme mnogi koji su njene »hodnike« pokušali koristiti kao cestovni »prolaz« od Ulice maršala Tita uz samu obalu, do Ulice Joakima Rakovca koja se spaja na Novu cestu, ostali su neugodno iznenađeni. Naime, kako nam se požalilo već nekoliko čitatelja, menadžment garaže uveo je neobičnu praksu naplaćivanja samog prolaska kroz nju – odnosno, svako vozilo koje prođe kroz ulaznu rampu, pa makar i ne koristilo usluge parkiranja, plaća pet kuna na izlazu. Ta situacija posebno je do izražaja došla nakon zastoja na Punta kolovi koji se dogodio prije nekoliko dana, kada je niz vozila pokušao izbjeći gužvu skretanjem kroz garažu, ali je kraće čekanje u koloni bio i »penaliziran« računom od pet kuna.


  Vlasnik garaže na Slatini Nediljko Brko ne vidi problem u naplati prolaska kroz garažu, te naglašava kako se radi o pokušaju uvođenja reda u prometovanje u njegovom objektu.


  – To smo uveli prošle godine, i to isključivo da spriječimo obijesne vozače u neprimjerenom korištenju našeg objekta, na što smo se odlučili nakon što se u garaži dogodila nekolicina sudara. Svi su prolazili kroz garažu, koristili je kao prometnicu, vozili u rikverc, vrtili se po katovima i imali smo tri sudara prošle godine, zbog čega smo uveli naplatu prolaska kroz garažu. Nije nam tu želja stvarati neku zaradu, a svima koji redovno i svakodnevno koriste garažu za normalan prolaz – kao što su djelatnici susjednog HEP-a ili mještani okolnih kuća – podijelili smo kartice koje im omogućuju besplatan prolaz, i mjesečno imamo 200 ili 300 takvih kartica vani, kazao je Brko.