Dhruv Baker u Rukavcu

Poznati britanski masterchef oduševljen domaćom hranom

Marina Kirigin

Dhruv Baker i ekipa National Geographic Channela u Stanciji Kovačići

Dhruv Baker i ekipa National Geographic Channela u Stanciji Kovačići

U Hrvatskoj će snimiti dvadeset polusatnih emisija na engleskom jeziku, a show će nositi ime »Croatia’s Finest« i bit će emitiran početkom ljeta



Jedna od prvih stanica na hrvatskom putu National Geographic Channela bila je rukavačka Stancija Kovačići. Naime, britanski Masterchef Dhruv Baker za prestižni National Geographic Channel koji emitira u devedeset svjetskih zemalja, ovog svibnja snimao je veliki gastronomski putopis po Hrvatskoj, a domaćin gosta »s otoka « u Rukavcu bio je chef Vinko Frlan.


Dhruv Baker je »gastronomski kozmopolit« koji je svjetsku slavu stekao u Engleskoj gdje je 2010. godine odnio pobjedu u finalu showa Masterchef.


U Hrvatskoj će snimiti dvadeset polusatnih emisija na engleskom jeziku, a show će nositi ime »Croatia’s Finest« i bit će emitiran početkom ljeta.




Milijuni gledatelja imat će tako priliku upoznati hrvatsku gastronomiju i turizam, ali i autohtonu ponudu Rukavca i čitavog kraja koju zastupa Stancija Kovačići.


U rukavačkom ugostiteljskom objektu za posjeta kulinarskog maga spravljali su se specijaliteti »za prste polizat«. Radilo se tri slijeda – salata od sipe s paskama, mladim bobom i klicama kresa, grašnjaki punjeni telećim raguom na pireu s tartufima i mladim bobom i janjeća koljenica u šugu s palentom i vongolama. Gastronomsko putovanje potom je nastavljeno ostalim dijelovima Hrvatske, a po završetku rukavačkog gastro izleta Baker je pokazao iskreno oduševljenje hranom, okusom ali i izborom namirnica koje sve stižu iz okruženja restorana.