Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Markova

foto Povratak u srednjevjekovni Veprinac poremetila kiša

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2019. u 18:15 2019-04-27T18:15:59+02:00

Tako su protagonisti programa Srednjovjekovnog Veprinca u šatorima, nalik onima iz srednjeg vijeka, čekali bolje vrijeme uz marendu, baš kao i vlasnici OPG-ova da stignu potencijalni potrošači na njihov Mići samanj

VEPRINAC Proslavu Markove u Veprincu u jednom dijelu »potopila« je kiša. Iako su organizatori iz Kulturnog društva Leprinac predvidjeli da se program održi bez obzira na vremenske neprilike, interesa posjetitelja u ranim popodnevnim satima zbog jake kiše nije bilo.

Markova, Veprinac, snimio Vedran KARUZA

Tako su protagonisti programa Srednjovjekovnog Veprinca u šatorima, nalik onima iz srednjeg vijeka, čekali bolje vrijeme uz marendu, baš kao i vlasnici OPG-ova da stignu potencijalni potrošači na njihov Mići samanj.

Markova, snimio Vedran KARUZA

– Ovo je oživljena povijest srednjeg vijeka Veprinca. Ovdje je nekoliko grupa ljudi iz Pule, Rijeke, Trsta i Ljubljane koji se bave 15. stoljećem, odnosno onim vremenom kada je Veprinac bio pod podestatom. Mi predstavljamo vojnu skupinu koja je došla na godinu dana braniti Veprinac od napada Mlečana, kazala je organizatorica programa Srednjovjekovni Veprinac Sofija Apostolovski iz Udruge za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule.

Markova, snimio Vedran KARUZA

Proslava Markove nastavlja se u nedjelju. Od 10 do 15 sati održat će se program Srednjovjekovni Veprinac i Posajmica. 

Markova, Veprinac, snimio Vedran KARUZA

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze