Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
15. prosinca 2019.
Neka male dječje želje postanu stvarnost

Postanite Djed Božićnjak na jedan dan i djetetu iz lovranskog Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić darujte igračku ili slatkiše

Neka svaki mališan pod borom nađe paketić sa svojim imenom
Neka svaki mališan pod borom nađe paketić sa svojim imenom
Autor:
Objavljeno: 15. prosinac 2011. u 18:52 2011-12-15T18:52:00+01:00

Mališani iz Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu žele plišane medvjediće, lutkice, kamiončiće, slatkiše...

LOVRAN - Sva djeca svijeta imaju želje. Bile one male ili velike neke se ispune, a neke zauvijek ostanu neispunjene, pa čak i kad dijete postane odrastao čovjek koji bi si neku želju iz djetinjstva i sam mogao ispuniti. Odrasli imaju tu jednu neobičnu sklonost - zaboraviti ono što su žarko željeli u djetinjstvu i nije problem samo to da zaboravljaju. Zanemaruju sitnice koje njih i druge mogu razveseliti, čine im se nevažnima jer su nekako na dohvat ruke a uvriježeno je misliti da se teži za onim što je neuhvatljivo, nedostižno i daleko. Tako obezvrijeđuju one male stvari koje bi i njih i bližnje im mogle radovati, a pritom još uzvikuju kako nemaju vremena često ga rasipajući.

 
Ono što maleni žele, žele žarko svim svojim srcem i to najčešće nije nešto što se ispuniti ne može. Takve su i želje mališana Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu, no oni nemaju mamu i tatu koji će im pod borom ostaviti šarene pakete.

Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe trenutno skrbi o četrdesetak djece i mladih od kojih neki još uvijek vjeruju u Djeda Božićnjaka, a neki više ne vjeruju, ali to ne znači da su prestali željeti.

Ravnateljica Doma Sonja Kaplan kaže da onim najmlađima, koji još nisu navršili ni tri godine, najviše nedostaju šuškalice, glazbeni mobili za krevetiće, odnosno vrtuljci i igračke koje sviraju, a zakače se na krevetić te igračke "na potezanje" kao što su kamiončići, vlakići, patkice. Dobrodošle su i društvene igre primjerene toj dobi, zvečke, loptice, baloni, glazbene kutijice, mobiteli-igračke, a djeca kao djeca sanjaju naravno i o brdu slatkiša i grickalica: smokiju, štapićima, čokoladicama, bombonima. Oni nešto stariji žele pak plišanu igračku ili igračku na daljinsko upravljanje, loptu ili nešto od kozmetike.

Stoga oni koji u ovim posljednjim danima godine 2011. još žele napraviti neko dobro djelo mogu pripomoći da se prikupe pokloni i da svaki od mališana koji žive u lovranskom Domu pod borom nađe dar sa svojim imenom.

 Oni koji žele znati više raspitati se mogu na brojeve telefona: 097/796-0304 ili 051/291 521, a zamišljeno je da se predaja prikupljenih poklona održi u petak 23. prosinca u poslijepodnevnim satima ili već prema dogovoru s ravnateljicom Sonjom Kaplan.

Slijede želje mališana iz lovranskog Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić, zavirite malo u ovaj popis i sjetite se onih sitnica koje ste željeli dok ste bili mali:

Djeca starosti od tri do šest godina

Danijel: nogometna lopta ili bager

Lorena: Hello Kitty, plišana igračka

Doris: plišani medo

Danijela: Barbika

Rosana: lutkica

Romina: plišani medo.

Djeca koja pohađaju od I. do IV. razreda osnovne škole

Antonija: Barbie s letećim konjićem ili lopta i slatkiši

Dominik: skate ili CD Davida Guette

Zaron: mirisni štapići od lavande ili CD od Rihanne

Erik: autić na daljinski

Alex i Timi: helikopter na daljinski.

Djeca koja pohađaju više razrede osnovne škole ili srednju školu

Sabrina: kozmetika

Dino: sat

Samir: četkica za zube na baterije ili lopta za nogomet

Romana: četkica za zube na baterije ili lopta za odbojku

Daniel: društvena igra.

Djeca koja imaju od 18 do 20 godina

Martina: CD Justina Biebera "Under The Mistletoe"

Stefan: CD Nicki Minaj "Pink Friday"

Melita: nešto od kozmetike

Marcel: Parfem Replay For Him.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.