Opatiji prijeti veliki trošak skidanja nekadašnje montažne sportske dvorane

Posljednji pokušaj prodaje Gorova za trećinu pune cijene

Marina Kirigin

Ne proda li se »balon« u ovom navratu morat ćemo ga rastaviti što će gradski proračun koštati oko 150 do 200 tisuća kuna, a onog časa kada se rastavi, postaje beskoristan – kaže gradonačelnik Ivo Dujmić 



OPATIJA Aluminijska konstrukcija sportske dvorane »Gorovo« u Opatiji posljednji put ponuđena je na tržištu. Natječaj za prodaju aluminijske konstrukcije objavljen je 20. ožujka, a zanimljivo je da je njegova cijena bitno smanjena u odnosu na prethodnu.


Naime, na posljednjem natječaju objavljenom proteklog ljeta, kojim se prodavala konstrukcija opatijske dvorane s tendom i pratećom opremom, istaknuta cijena bila je gotovo milijun kuna, a sada se konstrukcija prodaje za 308.000 kuna.


Tada »napumpanu« cijenu konstrukcije predstavnici Grada Opatije obrazlagali su procjenom vještaka. Tvrdili su kako ne mogu prodaju označiti ispod procjene. U međuvremenu, tenda balona pretrpjela je za nevremena znatnu štetu, a potom je nanovo raspisan natječaj na kojem je istaknuta cijena gotovo 60 posto manja. 


  Proračunski trošak




Prema riječima gradonačelnika Opatije Ive Dujmića, ne proda li se sada konstrukcija balona, ista će se skinuti o trošku Grada Opatije i uskladištiti na prostoru Komunalca. 


   – Ne proda li se »balon« u ovom navratu, morat ćemo ga rastaviti, što će gradski proračun koštati oko 150 do 200 tisuća kuna, a onog časa kada se rastavi postaje beskoristan, odnosno cijena mu drastično pada. Znači, ne bude li zainteresiranih, balon ćemo skinuti, potrošiti 200 tisuća kuna, i uskladištiti ga na prostoru sadašnjeg Komunalca gdje će čekati svoju daljnu sudbinu – objasnio je Dujmić na posljednjoj sjednici Vijeća Grada Opatije odgovarajući na vijećničko pitanje Nevena Varljena koji je upitao na koji se način došlo do navedene cijene u natječaju, postoji li interes za balon po istaknutoj novoj cijeni i što će se dogoditi ako se konstrukcija ne proda. 


   Varljen je sugerirao da bi trebalo razmisliti o tome da se tenda »balona« dvorane popravi i dvoranu stavi u funkciju u trenucima kada opatijski sportaši ne mogu koristiti opatijsku dvoranu »Marino Cvetković« zbog manifestacija koje se u njoj održavaju.


Dujmić je rekao da bi takvo što bilo preskupo, s čime se Varljen nije složio tvrdeći kako bi onda možda bolje bilo da umjesto uskladištenja na području Komunalca, konstrukciju odnesu u Metis pa na taj način uprihode.   

Turistički centar


Sve veći broj manifestacija u novoizgrađenoj sportskoj dvorani »Marino Cvetković« nedavno je podigao na noge opatijske sportaše. Tvrde kako su uvjeti za rad zbog toga znatno otežani, te kako vrlo često ostaju bez termina za trening i odigravanje utakmica.    Na prijedlog vijećnika Nevena Varljena o stavljanju dvorane Gorovo u funkciju za sportaše kada je multifunkcionalna dvorana na Lipovici namijenjena organizatorima različitih vrsta manifestacija, gradonačelnik Dujmić je odgovorio kako se ubrzano radi na projektu izgradnje Kulturno-turističkog centra. Kako se moglo čuti od gradonačelnika, njegova gradnja trebala bi započeti već ove jeseni, a po izgradnji dio kuluturnih manifestacija iz sportske dvorane preselit će u novi centar kulture te će se na taj način dio termina nanovo osloboditi za potrebe sportaša.