Druga sezona

Popularna serija “Novine” snimat će se i u Opatiji, evo kako se prijaviti za statiranje i koliki su honorari

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić



OPATIJA Krajem veljače i početkom ožujka u opatijskom KTC-u Gervais snimat će se nastavak hrvatske serije »Novine« – javili su iz Festivala Opatija. Naime, kako je naš list već pisao, u Rijeci i okolici počelo je snimanje 11 nastavaka druge sezone ove zapažene HRT-ove serije u režiji Dalibora Matanića prema scenariju Ivice Đikića, a jedna od važnijih lokacija snimanja bit će i novi opatijski centar Gervais.


Upravo za potrebe ovoga snimanja traže se i statisti. Honorari su od 100 do 180 kuna ovisno o duljini boravka na setu i zainteresirani svoje podatke i fotografije mogu poslati na [email protected]. Serija se na programu HRT-a očekuje najesen.


– Dogovorili smo snimanje više scena druge sezone hvaljene HRT-ove serije »Novine« u opatijskom Gervaisu. Snimanje će se odvijati nekoliko dana i to krajem veljače te početkom ožujka. Čak će se održati i jedno noćno snimanje.




O detaljima scena snimanja ne mogu govoriti, no centar Gervais će u seriji postati lokacijom mnogih važnih i zanimljivih događaja. Drago nam je što smo učinili ovaj iskorak, jer je to svakako lijepa reklama za Gervais i Opatiju u cjelini – rekao je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.


Napomenuo je da je do suradnje došlo nakon niza uspješnih programa u Gervaisu koji sve više postaje atraktivno mjesto na koje se želi doći.– Zanimljivi smo između ostalih za kulturnjake i kongrese, a evo sada i za televizijska snimanja – naveo je Dešković.