Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 4
Sutra: 20° 20° 4
21. listopada 2019.
Druga sezona

Popularna serija "Novine" snimat će se i u Opatiji, evo kako se prijaviti za statiranje i koliki su honorari

Foto: Marin Aničić
Foto: Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2018. u 10:48 2018-02-17T10:48:05+01:00

OPATIJA Krajem veljače i početkom ožujka u opatijskom KTC-u Gervais snimat će se nastavak hrvatske serije »Novine« - javili su iz Festivala Opatija. Naime, kako je naš list već pisao, u Rijeci i okolici počelo je snimanje 11 nastavaka druge sezone ove zapažene HRT-ove serije u režiji Dalibora Matanića prema scenariju Ivice Đikića, a jedna od važnijih lokacija snimanja bit će i novi opatijski centar Gervais.

Upravo za potrebe ovoga snimanja traže se i statisti. Honorari su od 100 do 180 kuna ovisno o duljini boravka na setu i zainteresirani svoje podatke i fotografije mogu poslati na upisi@serenapro.hr. Serija se na programu HRT-a očekuje najesen.

– Dogovorili smo snimanje više scena druge sezone hvaljene HRT-ove serije »Novine« u opatijskom Gervaisu. Snimanje će se odvijati nekoliko dana i to krajem veljače te početkom ožujka. Čak će se održati i jedno noćno snimanje.

O detaljima scena snimanja ne mogu govoriti, no centar Gervais će u seriji postati lokacijom mnogih važnih i zanimljivih događaja. Drago nam je što smo učinili ovaj iskorak, jer je to svakako lijepa reklama za Gervais i Opatiju u cjelini - rekao je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Napomenuo je da je do suradnje došlo nakon niza uspješnih programa u Gervaisu koji sve više postaje atraktivno mjesto na koje se želi doći.
– Zanimljivi smo između ostalih za kulturnjake i kongrese, a evo sada i za televizijska snimanja - naveo je Dešković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.