Vjetar se smiruje

Pogledajte što je učinilo jugo: Najviše stradalo Volosko, razoreno Lido, Lungomare zatvoren u cijeloj dužini

P. N.

Evo što je ostalo od kupališta Lido / Snimio Marin ANIČIĆ

Evo što je ostalo od kupališta Lido / Snimio Marin ANIČIĆ

Uništeni inventar razbacan na ulaznom stubištu Vongole svjedočio je o snazi juga. Kupalište Lido s tamošnjim ugostiteljskim objektima znatno je oštećeno, kao i restoran Bevanda



OPATIJA Posljedice i štete orkanskog juga koje je sinoć haralo Kvarnerom zbrajaju i u Opatiji. 


Restoran Vongola na Slatini u Opatiji osvanuo je zatvoren.


Uništeni inventar razbacan na ulaznom stubištu svjedočio je o snazi juga.




Krenulo se s čišćenjem lučice Portić, prilaz kojoj je zatrpan raznim materijalom i smećem.


Kupalište Lido s tamošnjim ugostiteljskim objektima znatno je oštećeno, kao i restoran Bevanda.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Jugo je i treći dan uzastopce puhalo, ali se vjetar smirivao, pa su na obalnom putu bili i prvi šetači.


Na opatijskom području najviše je stradalo Volosko. Gotovo cijelom dužinom Obale Frana Supila oštećeni su kolnik i pločnik, na jednom dijelu prometnice nastao je odron. 


Promet Obalom Frane Supila je zatvoren, piše na internet stranici Grada Opatije. Velike su štete zabilježene i na šetnici Lungomare. Trenutno je zabranjen prolazak šetnicom u cijeloj dužini, doznajemo na stranici Grada Opatije. Sve su gradske i komunalne službe na terenu i sanacija je šteta u tijeku.


Volosko su jutros obišli gradonačelnik Ivo Dujmić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša  Filip Vlah sa suradnicima.


Tijekom noći zbog olujnog su juga djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija na teren izašli dvadesetak puta, ponajviše zbog strušenih stabala ili odlomljenih grana na prometnicama, bilo je i nekoliko poplavljenih zgrada u središtu grada. Mnogi građani nastale štete još prijavljuju, tako da će se konačni zbroj šteta moći utvrditi naknadno.


Grad Opatija moli građane da se pridržavaju uputa dežurnih službi te da do potpune sanacije nastale štete ne prolaze šetnicom Lungomare zbog vlastite sigurnosti. Isto tako, molimo građane za strpljenje, nastale štete bit će otklonjene u najkraćem mogućem roku.