Ležerni ispraćaj

‘Pet do polna na Staro leto’ Matuljci uz slasni rižoto slušali Klapu Skalin

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Pored kulturno-umjetničkog programa, koncerta Klape Skalin i nastupa Ansambla Snežnik, oduševljenje Matuljaca i gostiju izazvao je slasni rižoto s plodovima mora kojega su »va veloj padele od Adrianota Grževića« pripremali liburnijski obrtnici, te više stotina porcija podijelili posjetiteljima manifestacije



MATULJI Ležeran i mnogima »po guštu« bio je današnji, prvi po redu matuljski ispraćaj Stare godine u središtu mjesta nazvan »Pet do polna na Staro leto«.


Organizatori, Općina Matulji, Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga, te Klapa Skalin koja je nastupala pred svojom matuljskom publikom, potrudili su se da zadnji sati podneva i ranih prijepodnevnih sati proteknu u dobrome društvu, uz nazdravljanje godini koja je pred vratima.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





Pored kulturno-umjetničkog programa, koncerta Klape Skalin i nastupa Ansambla Snežnik, oduševljenje Matuljaca i gostiju izazvao je slasni rižoto s plodovima mora kojega su »va veloj padele od Adrianota Grževića« pripremali liburnijski obrtnici, te više stotina porcija podijelili posjetiteljima manifestacije.


Tako je umjesto u užurbanom obilasku trgovina i nabavljanju zadnjih artikala za svečanu silvestarsku večeru, dio dana u Matuljima protekao u srdačnom druženju, razgovoru i razmjeni čestitaka, a mnogi su se i počastili besplatnim ručkom i okrijepili čašom vina, te »zagrijali« za večernji ispraćaj Stare i doček Nove 2019. godine.