Zbogom politici

Pažin pozvao birače da glasuju za Kirigina

Aleksandra Kućel Ilić

Pažin je pozvao birače da osiguraju prestanak nazadovanja, neistine i rastrošnosti Ive Dujmića



OPATIJA Liburnijska stranka (LIST) i ja kao kandidat za gradonačelnika polučili smo slab rezultat na izborima, i iskreno mi je žao. Naša vizija je bila iskrena, drugačija, na tragu promjena, ali očito da nismo uspjeli građanima kvalitetno prezentirati sebe i program, što i sam rezultat pokazuje. Izgubljena bitka međutim ne znači izgubljen rat iako izbori nisu niti bitka niti rat, već samo želim reći da Liburnijska stranka ostaje na političkoj sceni Grada i očigledno da ćemo i među našim redovima morati provesti neke promjene, kako bi se pripremili za sljedeće izbore.


Uskoro ćemo imati Skupštinu stranke, na kojoj ćemo analizirati rezultate kako u Opatiji, tako i u Lovranu i Županiji. Već sada mogu izjaviti da prihvaćam kao predsjednik odgovornost, te da ću se povući s te pozicije i prepustiti je nekom tko će stranci dati novi smjer – rekao je Nikica Pažin, predsjednik LIST-a i kandidat za gradonačelnika Opatije na proteklim izborima, koji je potvrdio i da se više neće kandidirati za gradonačelnika Opatije, jer kako smatra, »vrijeme i rezultati pokazuju da su promjene nužne«.


Od buduće vlasti očekuje da Opatiju vrati na čelo turističke ljestvice, da više ne bude privilegiranih i podobnih, te da se napokon počnu rješavati istinski problemi građana za koje se zalagala i njegova stranka – od promašenih investicija kao što je dječiji vrić, city bus, parking, skupa voda, komunalije, prirez, neriješene okućnice i mnoštvo toga.




– Da bi se to ostvarilo potrebna je nova snaga, novi mlađi ljudi, novi gradonačelnik i zamjenici. Poruka mojim biračima je jednostavna.


Liburnijska stranka i ja kao predsjednik pozivamo sve građane da izađu na drugi krug izbora za gradonačelnika i da svojim glasom osiguraju promjene. To nikako nije Ivo Dujmić. U 8 godina njegove »faraonske« vladavine dobili smo situaciju kako je poslovica opisuje »izvana gladac, iznutra jadac«. Neki će reći da je dosta napravljeno, ali po koju cijenu? Uz potrošenu 1 milijardu kuna proračuna, kredite i rasprodanu imovinu Grada? Mladi napuštaju Grad, cijele obitelji sele u okolna mjesta gdje je život jeftiniji, gdje mogu naći posao, gdje ne plaćaju skupi parking, gdje nisu građani drugog reda. Gdje se ne povlađuje krupnom kapitalu i interesima pojedinaca. Liburnijska stranka i ja pozivamo građane da izaberu ljude čija mladost, znanje, odanost i rad garantiraju boljitak. Da izaberu kandidata Fernanda Kirigina i njegove zamjenike Jadrana Rubešu i Rominu Alkier, a time osiguraju prestanak nazadovanja, neistine i rastrošnosti dosadašnjeg gradonačelnika Ive Dujmića – poručio je Pažin.


Oduvijek je bio žestoki protivnik SDP-a, no sada je ipak odlučio podržati »lijevu opciju«, o čemu navodi: – Dujmić je bio gradonačelnik ispred SDP-a. I kroz njegov (ne)rad gledali smo svi i SDP. Vjerujem da i SDP sada vidi kakvog čovjeka su branili, zastupali, a on im je okrenuo leđa prvom prilikom kada nije bilo po njegovom. Poput uvrijeđene mlade. Kao što sam uvijek i isticao, vjerujem u imena, ljude. Stranke su manje bitne. U svakoj stranci ima dobrih i kvalitetnih ljudi, pa tako i zato vjerujemo Kiriginu i njegovom timu. Jer kao što se ime Opatija mora izgovarati sa ponosom i divljenjem, baš kako ga ja izgovaram, tako i ime budućeg gradonačelnika neka se izgovara s istim ponosom.


Očekujem da ću ostati u Upravi Narodnih novina


Odlazi li Nikica Pažin iz Uprave Narodnih novina, te se iz Zagreba vraća u Opatiju? Putem društvenih mreža se na ovu temu razvila polemika, no Pažin je jučer demantirao takve navode.


– Narodne novine su raspisale natječaj za novu Upravu, baš kao što je raspisan natječaj i za ostale firme u državnom vlasništvu. Javio sam se na taj natječaj i osobno mislim da ću ostati u Narodnim novinama. Zbog svojih kompetencija, radnoga iskustva i razultata u šest mjeseci, očekujem da ću ostati u Upravi Narodnih novina. No, s druge strane, ako me netko pita bih li volio i želio i bi li mi bila čast raditi u Opatiji, u nekoj od tvrtki kao što su Opatija 21, Parkovi, ili Komunalac, ne bih bio iskren kada bih odgovorio da me srce na vuče u Opatiju. Naravno da bi mi bila velika čast raditi u Opatiji koja je moj grad, ovdje sam rođen i nakon što sam dovoljno putovao, volio bih se vratiti doma. Ipak, vjerujem da ću ostati raditi u Upravi Narodnih novina – rekao je Pažin.