Javni apel

PRIČA U PRIČI OKO ZUBAKOVE INVESTICIJE Liburnijske vode traže rješenje za pročistač u Iki

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Iz Grada Opatije su upoznati s problemom, te se zalažu za kvalitetniji standard svih koji posluju u okruženju, pa i novih investitora koji ovdje grade luksuzni hotel



IKA Nakon što je nedavno objavljeno da poznati hrvatski biznismen Pavo Zubak u Iki gradi hotel najviše kategorije, u okvirima informacija dobivenih od Zubak Grupe, otvorila se »priča u priči«. Odnosno, pored podataka vezanih uz ovu investiciju »tešku« približno 65 milijuna kuna, Žaklina Trbović, članica Uprave Zubak Grupe zadužena za marketing, ujedno je uputila apel i da se što prije pokuša riješiti dugi niz godina prisutan komunalni problem – »kućica« u kojoj se nalazi pročistač otpadnih voda, u neposrednom susjedstvu gradilišta.


– Želimo posebno naglasiti da će nam biti od velike pomoći zajedno s vama medijima usmjeriti aktivnosti i djelovanje prema gradu da se postojeći, ne baš lijepi i najsretnije smješteni, pročistač otpadnih voda u Iki ukopa ispod zemlje jer ovako i vizualno i neugodnim mirisom nagrđuje prostor – upozorila je Trbović.


Tragom njezinih riječi, osim što smo porazgovarali s predstavnicima mjesnog odbora Ika i stanovnicima, koji također kažu da je vrijeme da se ovaj problem bolje i adekvatnije riješi, službene smo odgovore potražili i od nadležnih u Gradu Opatiji, a pismeni odgovor potpisuje glasnogovornica Tanja Čorak.





Nedavno započeti građevni radovi na izgradnji novog club hotela na predjelu Vrutki u Iki, kod mještana su potakli zanimanje i odobravanje. Stoga investitor Zubak Grupa, u suradnji s Mjesnim odborom Ika i Oprič upriličuje za sve zainteresirane mještane ovog područja javno prezentiranje projektne dokumentacije s projekcijom izgleda hotelskog objekta i okoliša na kraju radova.


Javna prezentacija uz druženje održat će se u novom prostoru MO Ika u uvali Dražina u nedjelju, 29. listopada s početkom u 14 sati. Ovom prigodom susret s mještanima upotpunit će prigodan domjenjak uz koji investitor gradnje hotela želi počastiti sve mještane sa željom da im zahvali na razumijevanju, te da ih pozove na buduću suradnju. 



Zanimalo nas je na koji će se način i hoće li se izaći u susret investitoru, te pronaći adekvatnije rješenje? Također, ukoliko je u planu rješavanje ovog problema, željeli smo saznati i hoće li to biti u vrijeme dok je ovo gradilište otvoreno, odnosno tijekom 2018. godine?


– Gradske vlasti su upoznate s ovom situacijom i problematikom, ne samo zbog gradilišta novog hotela već i stoga što u okolici djeluje i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, pa i brojni drugi ugostiteljski objekti te drugi koji se bave uslužnom djelatnošću. U okviru širih dogovora s čelništvom Liburnijskih voda oko poslovnih planova koji se trenutačno vode, mjerodavni iz Grada Opatije su između ostaloga zadužili nadležne u tvrtki Liburnijske vode da predlože moguća rješenja za pročišćivač otpadnih voda koja bi rezultirala kvalitetnijim standardom na tom području i riješila ovu situaciju – stoji u odgovoru iz Grada Opatije.