Državno prvenstvo u Matuljima

POVUCI – POTEGNI Matuljci šesti puta prvaci Hrvatske u potezanju konopa

Srđan Brajčić

Konopaši iz Matulja do pobjede došli snagom i - slogom  / Snimio Ivica TOMIĆ

Konopaši iz Matulja do pobjede došli snagom i - slogom / Snimio Ivica TOMIĆ

U deset ogleda s pet momčadi, koje su na državno prvenstvo stigle iz cijele Hrvatske,  Matuljci  su ostvarili deset pobjeda. Prema propozicijama naime, momčadi međusobno vuku konop do dvije pobjede



MATULJI Sportsko društvo Konopaši Matulji šesti puta u šest godina državni su pravci Hrvatske u potezanju konopa. Državno prvenstvo, naime, održano je danas u matuljskom Amfiteatru, nastupilo je šest ekipa u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji, ali domaćim konopašima nitko nije bio ravan.


Time su Matuljci potvrdili svoju premoć u ovoj disciplini koja traži veliku snagu, ali i timski rad.


Snimio Ivica TOMIĆ


Snimio Ivica TOMIĆ





U deset ogleda s pet momčadi, koje su na državno prvenstvo stigle iz cijele Hrvatske, ostvarili su deset pobjeda. Naime, prema propozicijama natjecanja, momčadi međusobno vuku konop do dvije pobijede.


Matuljski konopaši Denis Kalčić i Emanuel Sušanj upravo u slozi ekipe koja je već dugi niz godina vuče u istom sastavu vide svoj premoć. S obzirom na to da pravog protivnika u Hrvatskoj više nemaju, želja im odmjeriti snage s ekipama iz Italije i Mađarske koje jako dobro znaju kako potezati špag. No radi se o skupim putovanjima…


„Šesta pobjeda je bila očekivana, posebno kad smo na terenu vidjeli sastave momčadi, kaže Denis Kalčić koji dodaje da ih je ove godine pomazila i sportska sreća.


Emanuel Sušanj pak tvrdi da ovaj sport traži puno treniranja, napora i odricanja. Doduše poznato je da su Matuljci postali šesti puta prvaci zapravo bez ijednog održanog treninga.   


Unatoč tome, matuljskim konopašima nitko nije mogao ništa. Osmeročlana postava  konopaša iz Matulja uglavnom je s lakoćom povukla svoje protivnike. Značajni otpor pružila im je jedino ekipa iz Otočca, a njihovom šestom naslovu državnih prvaka valja dodati i podatak da su državne prvakinje postale djevojke iz Osijeka.