Spoj planina i mora

Outdoor vikend u Mošćeničkoj Dragi: Učka Trail utrka privukla 450 trkača

P. N.

Ovim manifestacijama TZ Općine Mošćenička Draga želi privući turiste i posjetitelje u predsezoni i posezoni, odnosno produžiti glavnu sezonu



MOŠĆENIČKA DRAGA Gotovo 450 trkača iz dvadeset zemalja pojavit će se na petom izdanju Učka Trail utrke. Riječ je o outdoor manifestaciji koja predstavlja jedinstven spoj planina i mora, mediteranske klime, raznolike šumske flore, zelenog i plavog s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev, otoke i Istru te putovanje kroz park prirode Učku, koja će se održati u subotu (9. rujna). Start utrke bit će u 9 sati u Mošćeničkoj Dragi iz koje će se trčati tri rute – Green duga 42 kilometra, Blue duga 31 kilometar i Perun duga 16 kilometara.


Dan nakon trkača na red stižu biciklisti. Naime, 10. rujna u Mošćeničkoj Dragi organizirana je još jedna outdoor manifestacija, rekreativna utrka Učka 2017. organizator koje je BBK Team Rodeo. Start utrke je u Mošćeničkoj Dragi, a vozit će se do vrha Učke – Vojaka. Pravo nastupa imaju licencirani i nelicencirani natjecatelji, domaći i strani, a prijave natjecatelja su od 8 do 9 sati, nakon čega će startati utrke. Pokrovitelj outdoor manifestacija Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga u najavi događaja navela je kako su izdali novu, redizajniranu outdoor kartu Mošćeničke Drage te postavili novu biciklističku signalizaciju na području općine.


– Ovim manifestacijama želimo privući turiste i posjetitelje u predsezoni i posezoni, odnosno produžiti glavnu sezonu – rekla je Nensi Dretvić, direktorica TZ Općine Mošćenička Draga i najavila dolazak više od 100 biciklista na nedjeljnu utrku.