Stari grad

Otvoren informativno-edukativni punkt za mlade u Lovranu

Marina Kirigin

S otvorenja punkta za mlade / Snimio M. ANIČIĆ

S otvorenja punkta za mlade / Snimio M. ANIČIĆ

PGŽ je u suradnji s Općinom Lovran uredio prostor koji će pomoći u provođenju projekata za mlade koji su podloga za osmišljavanje i pokretanje inicijativa s ciljem zapošljavanja i samozapošljavanja



Mladi Liburnije u lovranskom Starom gradu dobili su svoj prostor, informativno-edukativni punkt Ureda za mlade PGŽ-a. Riječ je o drugom takvom punktu u PGŽ-u, nakon što je lani sličan otvoren u Rijeci. Kako bi se aktivnosti Ureda zamlade PGŽ-a učinile što dostupnijima mladima s Liburnije, PGŽ je u suradnji s Općinom Lovran uredio prostor za informativno-edukativni punkt koji će osim kao mjesto informiranja imati i važnu funkciju u organiziranju i provođenju projekata za mlade koji su podloga za osmišljavanje i pokretanje inicijativa s ciljem zapošljavanja i samozapošljavanja.


Na svečanom otvaranju pročelnica UO-a za socijalnu politiku i mlade PGŽ-a Dragica Marač istakla je da je kroz riječki punkt dosad prošlo oko 1.200 mladih ljudi što je potvrda da je takav prostor bio potreban. Mladi su dolazili na informativne radionice, pripremu za prijemne ispite, za maturu, kako bi se uključili u europsku volontersku službu…


– Dolazili su po sve ono što treba mladim ljudima od 15 pa do 40 godina. Nadamo se da će i ovaj drugi ured kvalitetno pokrivati liburnijski kraj i da će se ovdje osmišljavati projekti prema potrebama ove lokalne zajednice. U planu je do kraja godine otvoriti još tri ureda zamlade, rekla je Marač.




Lovranski načelnik Alan Sanković kaže da je kroz ovaj ured ostvarena i suradnja s Obrtničkom komorom, LAG Terra Liburnom, Udrugom Kulturni front, Društvom Naša djeca što je potvrda da će funkcija prostora biti raznovrsna.


Župan PGŽ-a Zlatko Komadina rekao je da će se mladi moći sada u Lovranu na navedenoj adresi okupljati, pripremati se i učiti o pripremi EU projekata, odnosno raditi »sve što mladima padne na pamet, a njima svašta padne na pamet«.