Festival fantastike

Otišli smo na Liburnicon pogledati natjecatelje u cosplayu, oduševili su nas

Portal Novilist.hr

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



OPATIJA – Opatija se vratila u fantastičnu prošlost, magičnu atmosferu 19. stoljeća, ispunjenu cepelinima, parobrodima nalik onima u romanima Julesa Vernea. Sve to donijelo je 14. izdanje trodnevnog Festivala fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon, otvoreno u petak u prostorima opatijske Osnovne škole »Rikard Katalinić Jeretov«, a koji iz godine u godinu privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja iz cijele Europe.


Glavna tema ovogodišnjeg festivala je »Alternativna povijest« pa su brojna predavanja, radionice, prezentacije, igre i kvizovi usklađeni kako bi Opatiju vratili u prošlost, i to ne stvarnu, nego fantastičnu.


Čarobnoj ljetnoj atmosferi Liburnicona pridonijeli su cosplayeri svih uzrasta. Posjetitelji kostimirani u likove iz fantastičnih filmova i knjiga, uživljeni u svoje uloge predstavili su svoj višemjesečni rad koji se ove godine i prvi put ocjenjivaje i nagrađuje.




Koje je sve cosplayere danas na Liburniconu usnimio fotoreporter Novog lista Marin Aničić pogledajte u priloženoj fotogaleriji.


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić