Vandalizam

Oskvrnut spomenik NOB-a na groblju u Rukavcu: Nepoznati počinitelj razbio glavu partizana

Aleksandra Kućel Ilić

Osuđujem nehumani postupak. Vidi se da je udareno po spomeniku sa strane i čini se da do toga nije došlo slučajno. To je nevjerojatno što se to počelo događati. Mi ćemo sazvati predsjedništvo i razmotriti kako dalje riješiti sitaciju. Ovo je čin za svaku osudu, rekao je Afrić



RUKAVAC Oskvrnut je spomenik palim borcima NOB-a na groblju u Rukavcu. Nepoznati počinitelj razbio je glavu partizana na kamenom reljefu u sklopu spomen-obilježja.


Novi predsjednik matuljske podružnice UABA, kaže da nije upoznat s detaljima ali je neugodno iznenađen informacijom o oskvrnuću spomenika. Da je nepoznati počinitelj razbio, odnosno u potpunosti oštetio partizanovu glavu na rukavačkom spomen-obilježju, jučer nije znao niti Branko Afrić, predsjednik UABA Liburnije.  No iz Lipe gdje živi otišao je na rukavačko groblje kako bi se uvjerio s razmjerom incidenta.


– Osuđujem nehumani postupak. Vidi se da je udareno po spomeniku sa strane i čini se da do toga nije došlo slučajno. To je nevjerojatno što se to počelo događati. Mi ćemo sazvati predsjedništvo i razmotriti kako dalje riješiti sitaciju. Ovo je čin za svaku osudu, rekao je Afrić po obilasku rukavačkoga groblja.




Vojmir Ivaničić, matuljski komunalni redar je nemili slučaj odmahprijavio policiji. Što je motiv i kada je počinjen vandalski čin, zasad je nepoznato.A. KUĆEL-ILIĆ