Svečana sjednica

Opatijsko društvo Naša djeca proslavilo 65. rođendan

Marina Kirigin



OPATIJA Društvo »Naša djeca« Opatija povodom 65. godina rada održalo je svečanu skupštinu u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta. Pored članova skupštine DND Opatija, svečanosti su nazočili zamjenici gradonačelnika Opatije Vera Aničić i Emil Priskić, predstavnici Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade PGŽ-a, dječja gradonačelnica Petra Deranja, gradski vijećnici i mnogi drugi.


Kratkim pozdravnim govorom okupljenima na svečanoj Skupštini obratila se dječja gradonačelnica Petra Deranja koja je istaknula važnost Društva »Naša djeca« Opatija u njezinom odrastanju, ali i istaknula rad s djecom koji se tiče njihovih prava, prava na sudjelovanje i izražavanje vlastitog mišljenja.


Okupljenima se obratila i tajnica DND Opatija Sanja Škorić koja je gostima prezentirala impresivan 65. godišnji rad s djecom i za djecu na lokalnoj i široj razini. Izrazila je zahvalnost svim ranijim članovima od kojih su neki bili i prisutni, institucijama, pojedincima i prijateljima opatijskog DND-a koji su svatko na svoj način dali veliki doprinos radu udruge.




Ivan Tancabel, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Opatije održao je prezentaciju na temu međunarodnih sudjelovanja i doprinosa DND-a u kreiranju europskih politika za djecu. Svečani dio Skupštine završio je rezanjem slavljeničke torte i zajedničkim druženjem gostiju.