Zašto je smijenjena predsjednica Upravnog vijeća?

Opatijski gradonačelnik objavio pismo skupine djelatnika Dječjeg vrtića Opatija: “Ivone Šabarić Rubeša unijela nemir i zanemarila stav većine”

P. N.

Zgrada Dječjeg vrtića Opatija / Snimio Ivica TOMIĆ / NL arhiva

Zgrada Dječjeg vrtića Opatija / Snimio Ivica TOMIĆ / NL arhiva

Kao i mnogo puta do sada predsjednica Upravnog odbora DV Opatija unijela je nemir među zaposlenike zanemarujući stav većine, poručuje skupina zaposlenika DV Opatija u svom pismu



Zbog važnosti rada ustanove Dječjeg vrtića Opatije u društvu  i digniteta njenih djelatnika, gradonačelnik Ivo Dujmić nije želio u javnost iznositi više detalja osim već iznesenih, a koji su bili povod odluke o smjeni predsjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija, upravo kako se situacija ne bi dodatno nepotrebno politizirala, priopćeno je iz njegova ureda.  


No, kako interes medija o ovoj temi ne jenjava, gradonačelnik Dujmić odlučio je objaviti pismo grupe zaposlenika Dječjeg vrtića Opatija, upućeno na adresu gradonačelnika, temeljem kojeg je donio odluku o smjeni predsjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija Ivone Šabarić Rubeša.


Ujedno, gradonačelnik Dujmić ovom prilikom podsjeća i kako je već izjavio da će „riješiti zaostatke osnovice i nove koeficijente i to prilikom prezentiranja rezultata izvršenja proračuna za 2016. i prvog rebalansa gradskog proračuna na prvoj sjednici novog sastava Gradskog vijeća.“




Skupina zaposlenika Dječjeg vrtića Opatija obavijestila je tim pismom gradonačelnika da je održan sastanak 30 zaposlenika DV Opatija koji nisu članovi sidnikata te da se razgovaralo o problemu koeficijenata i izrađen je konačni prijedlog koji će biti upućen ravnateljici DV Opatija Sabrini Jelić.


Oni su istaknuli da su nezadovoljni radom i postupcima predsjednice Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija Ivone Šabarić Rubeša.


Skupina djelatnika DV Opatija piše da je u vrtiću održano nekoliko sastanaka na kojima se raspravljalo o plaćama i koeficijentima, a zatim je grupa djelatnika DV Opatija koji nisu članovi sindikata izradila svoj prijedlog.


Kako piše u pismu skupine djelatnika DV Opatija, u međuvremenu se ‘predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija Ivone Šabarić Rubeša sastala sa sindikalnim povjerenicima i ravnateljicom s ciljem objedinjavanja prijedloga oba sindikata, ognorirajući stav većine djelatnika, kako bi se s usaglašenom verzijom upoznali svi djelatnici po principu “uzmi ili ostavi”‘.


Rezultat tih aktivnosti je ispis mnogih djelatnika iz Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju u RH, bduući je prijedlog koeficijenta isforsiran od strane predsjednice Upravnog vijeća DV Opatija i donesen kao konačan na tom sastanku bez suglasnosti članstva tog sindikata, piše u pismu skupine djelatnika DV Opatija.


Kao i mnogo puta do sada predsjednica Upravnog odbora DV Opatija unijela je nemir među zaposlenike zanemarujući stav većine, poručuje skupina zaposlenika DV Opatija u svom pismu.


Dok su se svi drugi predsjednici Uprvanog vijeća DV Opatija zalagali za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenika, gospođa Ivone Šabarić Rubeša jedina je predsjednica UV DV Opatija koja je glasala protiv 5-postotnog povećanja osnovice plaće i kao takva će ostati zapamćena dugi niz godina, zaključuje skupina zaposlenika DV Opatija u svom pismu koje je u utorak upućeno gradonačelniku Ivi Dujmiću.